'Tam bir it' tartışması: Fatih Portakal 'duydum' dedi, İmamoğlu yanıt verdi

'Tam bir it' tartışması: Fatih Portakal 'duydum' dedi, İmamoğlu yanıt verdi

FOX TV Ana Haber sunucusu Fatih Portakal, Ekrem İmamoğlu'nun Ordu Valisi Seddar Yavuz için kullandığı ileri sürülen 'Tam bir it' sözlerine ilişkin, 'Kulaklarımın ne duyduğunu ben biliyorum' dedi. İmamoğlu ise bunun üzerine kendisine gelen soruya "Ben ne söylediğimi biliyorum." yanıtı verdi.

Fatih Portakal, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’nun Ordu Valisi Seddar Yavuz’a ‘Tam bir it’ dediği görüntüleri izlediğini söyledi.

Portakal, 6 Haziran tarihinde olayla ilgili haberi FOX TV’de sunarken, siyasetçilerin sağlam bir sinir yapısına sahip olmaları gerektiğini belirtmiş ve “Ekrem İmamoğlu o sözleri söyleyemez. Devlet hepimizin devleti, vali de hepimizin valisi. Siyasetçinin valiye böyle sözler söyleme hakkı olamaz.” demişti.

Portakal’ın İmamoğlu’nun ‘it’ dediğini kabul ettiğini ima eden bu sözleri üzerine kamuoyundan “Öyleyse görüntüleri yayınla” çağrısı yapıldı. Portakal da bunun üzerine “O görüntüyü ben izlememiş olsaydım ben o cümleleri etmezdim” deyip şu ifadeleri kullandı:

“Ben 6 Haziran günü o cümleleri kurarken o hakaret ettiği cümleleri kurarken gerçekler üzerine bunu söylüyordum. Kulaklarımın ne duyduğunu ben biliyorum çünkü RTÜK denilen bir kurul var ve bazı ifadeleri yayınladığınızda basın yoluyla bu hakaretin yayılması kapsamında alıp size uyarı ceza verebiliyor. Ben böyle bir gerçekliği duymasam 6 Haziran günü o cümleleri kurabilir miyim?”

İMAMOĞLU’NDAN ‘TAVSİYE’Lİ YANIT

Portakal’ın bu sözlerine İmamoğlu’ndan yanıt geldi. İmamoğlu ‘Kentsel Gelişim Çözümleri’ başlıklı toplantıda yaptığı açıklamalar sırasında kendisine konu ile ilgili gelen soru üzerine “Ben ne söylediğimi biliyorum. Ne söylediğimi net olarak ifade ettim zaten.” dedi.

İmamoğlu, yanıtının devamında gazetecilere de “Sizin projelerimizi anlatma sorumluluğunuz var. Medyaya tavsiyem bu konuya yönelmek yerine, projelerimizi halka anlatmaları.” diye seslendi.