Tapu’da rüşvete 33 tutuklama!

Tapu’da rüşvete 33 tutuklama!

İstanbul Esenyurt Tapu Dairesi'nde rüşvet alan ve veren şebekeye yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan şüphelilerin 33'ü tutuklandı. Tutuklananlar arasında 3 müdür ve 13 memur da bulunuyor.

Operasyon geçtiğimiz hafta Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirildi. Mali Polis, Esenyurt Tapu Dairesi’nde görevli bazı memur ve müdür yardımcılarının, rüşvet olayına karıştıklarını belirledi. Araştırmalarda şüphelilerin Bölgedeki emlakçılardan rüşvet alarak iş yaptıkları tespit edildi.

Yanlarında emlakçı olmadan tapu dairesine giden vatandaşların işlemlerinin ertelendiği belirlendi. Araştırmaların ardından, vergi dairesinde çalışan 3 müdür, 16 memur ve 32 emlakçı düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

Günlük binlerce lira rüşvet çarkı oluşturan  şüpheliler Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.  Emniyet’teki işlemleri tamamlanan şüpheliler bu sabah adliyeye sevk edildi.  Aralarında 13 memur ve 3 müdürün bulunduğu 33 şüpheli ise tutuklandı. Hamile olan 3 memurunda aralarında yer aldığı 18 şüpheli için adli kontrol kararı uygulandı.