TCDD, Büyükerşen'e yapılan saldırıyı kınadı

TCDD, Büyükerşen'e yapılan saldırıyı kınadı

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları(TCDD) Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Yılmaz Büyükerşen'e yapılan saldırı kınadı.

TCDD Basın-Yayın Halkla İlişkiler Müşavirliği'nin yazılı açıklamasında, geçen 29 Temmuz'da Yılmaz Büyükerşen'nin TCDD mülkiyetinde bulunan alanda saldırıya uğradı belirtildi. Saldırının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın, Yılmaz Büyükerşen'i arayarak geçmiş olsun dileklerinde bulunduğunun ifade edildiği açıklamada şöyle denildi:

"TCDD ailesi olarak biz de Sayın Büyükerşen'e yapılan saldırıyı şiddetle kınıyor, üzüntülerimizi öncelikle ifade ediyoruz. Teşekkülümüzce Eskişehir'de uygulamaya konulan Peyzaj Düzenlemesi Projesi, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ile yapılan protokol çerçevesinde yürütülmüştür. Protokol kapsamına uygun olarak, Eskişehir Kültür Varlıkları Koruma Kurulundan izin alınmıştır. Söz konusu alanda 5 büfenin işletilmesi, peyzaj düzenlemesi yapılan tesisin bakım, onarım, güvenlik ve temizlik işlerinin yapılması maksadıyla 3 kez ihale yapılmıştır. İstekli çıkmadığı için 4'üncü kez yapılan ihalede en yüksek teklifi veren Meşelik Bahçe Gıda İnş. Org. ve Tem. San. Ltd. Şti. ihaleyi kazanmıştır. İhaleye katılanlarla ilgili  'Adli Sicil Kaydı Yoktur' belgesinin yanı sıra güvenlik makamlarından terör örgütü bağlantılarının bulunmadığı bilgisi alınmıştır. İhaleyi kazanan firmaya Eskişehir Tepebaşı Belediyesinden 'İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı' verilmiştir."

Bu arada Eskişehir Tepebaşı Belediyesi, Yılmaz Büyükerşen'e saldırı olayından sonra ruhsatlarını iptal ettiği 5 büfeyi dün kapılarını mühürleyerek kapatmıştı.