Tek sesli medya ters tepiyor...İnce ve Karamollaoğlu rakamları zorluyor

Tek sesli medya ters tepiyor...İnce ve Karamollaoğlu rakamları zorluyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iktidarını güçlendirmek için yarattığı ‘tek sesli’ medya düzeninin, en çok ona zarar verdiği, sosyal medyada ise AKtrol ordusunun saldırılarının bir başka kabusu haline geldiği kaydediliyor. Erdoğan, Karamollaoğlu ve İnce’nin birkaç gün arayla geldiği ekranlarda, reytinglerin, yüzde 3 oy alacağı tahmin edilen Karamollaoğlu’nun, Erdoğan’ı geçtiğini ortaya koydu. Erdoğan, İnce’nin yanına bile yaklaşamadı. YURT yazarı Adnan Bulut yazdı.

YURT yazarı Adnan Bulut, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iktidarını güçlendirmek için yarattığı tek sesli medya düzeni, Erdoğan’ın altını oyuyor. Bunu neye dayanarak mı söylüyorum? Reyting rakamlarına” dedi.

Bulut; medyanın Akşener’i yok saydığını belirtirken Recep Tayyip Erdoğan, Temel Karamollaoğlu ve Muharrem İnce’nin birkaç gün arayla ekranlarda olduklarını, reytinglerin, yüzde 3 oy alacağı tahmin edilen Karamollaoğlu’nun anketlerde birinci çıkan Erdoğan’ı geçtiğini gösterdiğini kaydetti. Bulut, “İnce’nin reytingi çok yüksek zaten. Erdoğan yanına bile yaklaşamıyor. Sözün özü Erdoğan’ın yarattığı tek sesli medya düzeninden, tek adamdan sıkılan yurttaşlar çareyi alternatif sesler aramakta görüyor” diye yazdı.

Sosyal medyanın ise Erdoğan’ın başka bir kâbusu olduğunu ifade eden Bulut, oluşturulan AKtrol ordusunun pervasız saldırılarının, Erdoğan’ın oy kesesinden götürdüğünü kaydetti.

HDP NASIL BARAJ ALTINDA KALIR?

Adnan Bulut, ‘Medya canavarı’ başlığıyla yayımlanan yazısında, “Pervin Buldan, seçime kadar iki televizyon programına daha çıksın HDP baraj altında kalabilir” ifadesine de yer verdi. Bulut, şöyle devam etti:

“Buldan, Fox’taki programda on binlerce insanın ölümünden sorumlu olan Abdullah Öcalan için her “Sayın Öcalan” dediğinde dört duvar arasındaki Demirtaş’ın esprili tweetlerle toplamaya çalıştığı sempatiye darbe vurdu. Baraj altında kalmasınlar diye HDP’ye oy vermeyi düşünen insanlar, Buldan’ı dinledikçe tercihini sorgulamaya başladı.

Buldan, eşi Savaş Buldan’ın öldürülmesinden Meral Akşener’i sorumlu tuttu yayında. Uyuşturucu ticaretiyle PKK’ya silah finansmanı sağlamakla suçlanan Savaş Buldan faili meçhul bir cinayete kurban gittiği yıl 1994’tü. Meral Akşener 1996’da bakan oldu. Fox yayını HDP için zararla bitti. TV programlarına HDP içindeki sosyalist, makul isimler yerine Buldan çıkarsa HDP baraj sorunu yaşar. Cumhurbaşkanı adayı Demirtaş’ın seçim kampanyasını cezaevinden yürütmesini de tarih bir büyük ayıp olarak yazacaktır. O da ayrı konu!

İNCE ZEKA

Söz TV programlarından açılmışken Muharrem İnce’nin mitinglerdeki kürsü hâkimiyeti ve hitabet gücünün yanı sıra ekran performansına değinmeden olmaz. CNNTURK ve Habertürk’teki programlarda İnce zekâsı, birikimi, özgüveni ve espri anlayışıyla büyük puan topladı. Hele ki iktidarla ilişkilerini gazetecilik sınırlarını çok zorlayarak ‘farklı’ bir boyuta taşıyan Hande Fırat, Nagehan Alçı ve Hakan Çelik’e ayar vermesi ekran başındakilerin yüreğini ferahlattı.”

‘DİPLOMA KABUSU GÖREN BİRİLERİ DAHA VAR’

YURT yazarı Bulut, Erdoğan’ın üniversite diplomasıyla ilgili toplumda yoğun soru işaretlerinin bulunduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“Seçim günü yaklaştıkça Erdoğan ve yakın çevresiyle müttefiki Bahçeli’yi “Ya kazanamazsak” endişesi sarıyordur kuşkusuz. 25 Haziran veya 9 Temmuz sabahı için çok endişelenen birileri daha var; YSK Başkanı ve üyeleri. Cumhurbaşkanlığına aday olanlar YSK’ya üniversite diplomalarını ibraz etmek zorundalar. Varlığı tartışmalı diploma YSK’da varsa sorun yok. Ama ya yoksa diploma varmış gibi işlem yapan, başvuruyu kabul eden, eksik evrakı görmezden gelen YSK başkan ve üyelerinin hali Erdoğan kaybederse nice olur.”