Akşener Erdoğan’a seslendi: ‘O madalyayı iade etsin’

Akşener Erdoğan’a seslendi: ‘O madalyayı iade etsin’

Erdoğan’ın İsrail’den aldığı madalyanın “Yahudi cesaret madalyası” olduğunu öne süren Akşener,  İYİ Parti’nin kuruluş sürecine ilişkin önemli bilgiler paylaşırken, “Birçok arkadaşımız tehdit edildi” dedi. Akşener, Bahçeli için “Haddini bilir, aday olmayacaktır” ifadesini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kudüs kriziyle ilgili Erdoğan’a sert eleştiriler yöneltirken,  Erdoğan’ın İsrail’den aldığı madalyanın “Yahudi cesaret madalyası” olduğunu öne sürdü. Akşener, “Eğer yürekleri varsa bu madalyayı iade ederler, İsrail’i korumak için Kürecik’te kurulan üssü kapatırlar” şeklinde konuştu. Meral Akşener, partinin kuruluş süreciyle ilgili bilgiler paylaşarak, “Kurucular kuruluna girecek arkadaşlarımız, il ve ilçe yöneticilerimiz, genel idare kurulu üyelerimiz, teklif götürdüğümüz ve bize katılmak isteyen birçok arkadaşımız tehdit edildi” ifadesini kullandı.

Yeniçağ yazarı Batuhan Çolak, yurt gezilerine devam eden Akşener’in, son durağı Tekirdağ’daki izlenimlerini, "Akşener: Yahudi cesaret madalyasını iade etsinler’ başlığıyla yazdı.

Tekirdağ’daki programına salon toplantısıyla başlayan Akşener’in, İYİ Parti’nin kuruluş süreci ile ilgili önemli bilgiler paylaştığını belirten Çolak, özetle şunları yazdı:

“CESUR İNSANLAR HAREKETİ”

“Akşener, ‘Kurucular kuruluna girecek arkadaşlarımız, il ve ilçe yöneticilerimiz, genel idare kurulu üyelerimiz, teklif götürdüğümüz ve bize katılmak isteyen birçok arkadaşımız tehdit edildi. ‘İYİ Parti’ye katılacaksan işinden istifa edip öyle gideceksin’ dediler. Bu gibi baskılardan, tehditlerden ve zorlamalardan dolayı birçok arkadaşımız hayatını değiştirmek zorunda kaldı, ama inandıkları yoldan geri dönmediler. İşte bu yüzden bu hareketin adı Cesur İnsanlar Hareketi’dir’ ifadelerini kullandı.

Kadınlara yönelik saldırıların artmasına da değinen Akşener, “Baş örtülü kadının örtüsüne, saçı açık kadının saç teline uzanacak her eli kıracağım. Geçmişte kadınların baş örtüsüne karışıldığında birileri masaların altına saklanıyordu, bugün kabadayı olmuşlar. Onların hepsinin ipliğini pazara çıkaracağım” ifadelerini kullandı.

‘O MADALYAYI İADE ETSİN’

Akşener, Kudüs kriziyle ilgili Erdoğan’a sert eleştiriler yöneltti. Erdoğan’ın İsrail’den aldığı madalyanın “Yahudi cesaret madalyası” olduğunu öne süren Akşener, “Eğer yürekleri varsa bu madalyayı iade ederler, İsrail’i korumak için Kürecik’te kurulan üssü kapatırlar” şeklinde konuştu.

Salon toplantısından sonra Tekirdağ esnafıyla buluşan Akşener, birçok dükkânı ziyaret etti. Alışveriş yapıp, vatandaşlarla fotoğraf çektirdikten sonra İYİ Parti İl Başkanlığı’nın açılışını yaptı.

İl Başkanlığı önünde mini bir miting yapan Akşener’i, kar yağışlı havaya rağmen çok sayıda vatandaşın izlediğine şahit olduk. Daha sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Akşener, ittifak iddialarına ilişkin önemli bir değerlendirmede bulundu. Bazı grupların İYİ Parti’yi sürekli olarak çeşitli ittifaklara sokmaya çalıştığını vurgulayan Akşener, “PKK ile masaya oturanlar, seçimlerde HDP ile ittifak yapacağımızı iddia ediyor” diye tepki gösterdi.“

‘BAHÇELİ HADDİNİ BİLİYOR’

Gazetecilerin “Bahçeli ikinci tura kalırsa destekler misiniz” sorusuna “Sayın Bahçeli haddini biliyor, o yüzden aday olmayacaktır” cevabını verdi.”