Teknoloji harikasıydı... Yağmur, İstanbul-Ankara YHT seferlerini durdurdu

Teknoloji harikasıydı... Yağmur, İstanbul-Ankara YHT seferlerini durdurdu

İstanbul-Ankara seferini yapan, Yüksek Hızlı Tren yağmur nediyle Sakarya’da yolda kaldı.

İstanbul-Ankara seferini yapmak için, saat 19.15’te Söğütlüçeşme’den Ankara yönüne hareket eden Yüksek Hızlı Tren (YHT), yoğun yağış nedeniyle Sakarya’nın Arifiye ilçesinde yoda kaldı

Trenin durmasının ardından, yoğun yağış nedeniyle yolun kapandığı anonsu yapıldı. Tedirgin olan yolcuların sorularını yanıy-tlayan görevliler, Ankara yönüne hareket eden bir önceki trenin de yoğun yağış nedeniyle yolda kaldığını söyledi.

Yolcuların Arifiye ile Alifuatpaşa arasındaki ulaşımı otobüsle sağlayacaklarını söyleyen görevşiler yolcuları trenden indirdi.

MOLOZLAR RAYLARI KAPADI

Sağanak sonrasında D-650 Sakarya-Bilecik karayolunun Sakarya Nehri kenarında bulunan Dereköy ve Karaçam mevkilerinde su baskınlar nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanıyor. YHT seferlerinin de taşkın sularının taşıdığı molozların rayları kapatması nedeniyle geçici olarak durdurulduğu öğrenildi.

YOLCULAR KARAYOLU İLE TAŞINIYOR

Akşam üzeri TCDD'den yapılan açıklama ile Bilecik-Arifiye Demiryolu Doğançay-Alifuatpaşa istasyonlarının tren trafiğine kapandığını açıkladı.

Kapanan hattın açılması için çalışmaların devam ettiğinin kaydedildiği açıklamada, “Eskişehir ve İstanbul yönünden gelen yüksek hızlı trenlerdeki yolcuların seyahatleri, Bilecik-Alifuatpaşa/Arifiye arasında karayoluyla sağlanmaktadır” denildi.