Karamollaoğlu, erken seçim için tura çıkıyor

Karamollaoğlu, erken seçim için tura çıkıyor

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Pazartesi günü CHP Genel Merkezi'nde Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret edecek.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin erken seçim çağrısı üzerine AKP Genel Başkanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile dün Beştepe'de görüştü. Bahçeli'nin 26 Ağustos'ta erken seçim yapalım çağrısına Erdoğan, 24 Haziran'da yapılması yönünde teklifte bulundu. AKP-MHP ittifakı 24 Haziran tarihinde anlaştı. Erdoğan da Beştepe'de erken seçimlerin 24 Haziran'da yapılacağını açıkladı. Bunun üzerine muhafette harekete geçti. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, AKP ve MHP'nin 'Cumhur' ittifakına karşı diğer muhalefet liderleri ile önümüzdeki hafta bir dizi görüşmeler yapacak.

Karamollaoğlu, görüşmelere Anamuhalefet Partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile başlayacak. Karamollaoğlu, Pazartesi günü CHP Genel Merkezi'nde Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret edecek. İkilinin erken seçimleri, atılması gereken adımları ve cumhurbaşkanı adayları üzerinde görüş alış verişinde bulunması bekleniyor. Görüşmelerin 'ilkeler ittifakı' bazında olması öngörülüyor. 

Karamollaoğlu'nun hafta boyunca görüşmelere devam edeceği, hafta sonuna kadar da bu görüşmleri bitireceği belirtiliyor. Karamollaoğlu'nun bu görüşmeler kapsamında İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Hüda-Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ile de görüşmesi bekleniyor.