Temel Karamollaoğlu: İstanbul seçimleri Türkiye için bir imtihandır

Temel Karamollaoğlu: İstanbul seçimleri Türkiye için bir imtihandır

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, yenilenecek İstanbul seçimleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, bugün yaptığı haftalık basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

31 Mart İstanbul seçimlerinin iptali hakkında YSK'nın gerekçeli kararı hala açıklamaması hakkında konuşan Karamollaoğlu, "Gerekçesini yazamadıkları bir kararı ilan eden Yüksek Seçim Kurulu hâlâ gerekçeli kararı açıklayamadı. Bunu geçiştirmeleri kanaatimizce doğru bir karar vermediklerinin göstergesi" dedi.

Karamollaoğlu'nun açıklamalarının bir bölümü şöyle:

"Türkiye’de bir bütün olmanın, birlik ve beraberlik ruhunun tesis edilmesinin elzem olduğu hususlardan birisi de İstanbul seçimleridir.

Gerekçesini yazamadıkları bir kararı ilan eden Yüksek Seçim Kurulu hâlâ gerekçeli kararı açıklayamadı. Bunu geçiştirmeleri kanaatimizce doğru bir karar vermediklerinin göstergesi. Biz yine de ümitvar olmak istiyoruz İnşallah bu seçimler bundan önce geçirdiğimiz seçimlere hele hele de 31 Mart Seçimlerine benzemez. Gerginliğin, kutuplaşmanın ve yalanın olduğu bir seçim sürecine dönmez. Dolayısıyla İstanbul seçimleri Türkiye için bir imtihandır. Eğer bu imtihan aşılırsa ülkemizin geleceğine dair umutlar artacaktır. Hukukun üstün olduğu, adaletin tesis edildiği bir Türkiye kurulur."