Tercihi Erdoğan mı olacak? Ekmeleddin İhsanoğlu kime oy vereceğini açıkladı

Tercihi Erdoğan mı olacak? Ekmeleddin İhsanoğlu kime oy vereceğini açıkladı

MHP İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu, 2014 senesindeki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde rakibi olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a oy verip vermeyeceğini açıkladı.

MHP İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu, 2014 senesindeki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde rakibi olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a oy verip vermeyeceğini açıkladı. İhsanoğlu, “Burada parti hangi tercihi yapıyorsa, ona ben katılıyorum” dedi.

2014'teki Cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP ve MHP'nin ortak adayı olarak Erdoğan'ın karşısına çıkan ve Erdoğan'a karşı girdiği yarışı kaybeden İhsanoğlu, daha sonra MHP'den gelen teklifi kabul ederek, “MHP İstanbul Milletvekili” olarak yoluna devam etmişti.

ERDOĞAN'A OY VERECEK Mİ?

MHP İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu'nun 24 Haziran günü hangi adaya oy vereceği, MHP'nin Erdoğan'ı destekleme kararının ardından merak konusu oldu. İhsanoğlu, "partisinin adayı olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a oy verip, vermeyeceği" sorusunu şöyle yanıtladı:

“Cumhurbaşkanlığı seçimi bittikten sonra bu konularda konuşmama kararı almış idim. Partiye davet edildim. Partiye katıldım, partinin milletvekili olarak parti disiplinine uymaktayım. O bakımdan, burada parti hangi tercihi yapıyorsa, ona ben katılıyorum.”