Top oynayan çocuklara pompalı tüfekle saldırı olayında gelişme

Top oynayan çocuklara pompalı tüfekle saldırı olayında gelişme

Kütahya'da boş arazide top oynayan çocuklara pompalı tüfekle rastgele ateş açan saldırgan hakkında Cumhuriyet Başsavılığı'ndan açıklama geldi.

Kütahya'da boş bir alanda top oynayan çocuklara gürültü yaptıkları gerekçesiyle yaşlı bir saldırgan av tüfeğiyle ateş açmıştı. Sultanbağı Mahallesi'nde meydana gelen olayda saldırgan K.D.'nin av tüfeğinden çıkan saçmalarla Binali Parlak ve Buğra Karazeybek yaralamıştı.

Pompalı tüfekli saldırganın evine, karşı bir saldırı yapıldığına dair basında yer alan bilgilere, Kütahya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açıklık getirildi. Açıklamada, "Bugün akşam saatlerinde Kütahya il merkezinde bir şüpheli, parkta top oynayan çocukları gürültü yaptıkları gerekçesiyle sözlü uyarmasının ardından tek kırma tüfekle iki el havaya, bir el de çocuklara doğru ateş etmiştir. İki çocuğun hafif şekilde yaralandığı olayda, çocuklar tedavilerinin ardından taburcu edilmiştir. Şüphelinin evinin önünde her türlü olumsuzluğa karşı ekip bekletilmektedir. An itibarıyla olumsuz bir durum yaşanmamıştır. Gözaltındaki şüpheliyle ilgili adli süreç devam etmektedir. Kamuoyuna saygı ile sunulur" dendi.