Topbaş'ın FETÖ'cü damadının yargılandığı davada flaş gelişme

Topbaş'ın FETÖ'cü damadının yargılandığı davada flaş gelişme

FETÖ'nün iş dünyası yapılanmasına ilşkin TUSKON davasında 6 sanığın tahliyesine karar verildi

FETÖ'nün iş dünyası yapılanmasına yönelik Türkiye işadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) davasında tutuklu olarak yargılanan 6 sanık tahliye edildi. Ömer Faruk Kavurmacı ile Faruk Güllü'nün de aralarında bulunduğu 8 sanığın tutukluluk halinin devamına, tutuksuz olarak yargılanan 7 sanık hakkında tutuklama kararı verildi.

Habertürk Haber Merkezi'nden Veli Sarıboğa'nın haberine göre, İstanbul 23. Ağır ceza mahkemesi'nde görülen 14'i tutuklu 86 sanıklı FETÖ TUSKON davasında, tutuklu sanıklar Ahmet Şener Gülenç, İlhan Karagöz, Levent Dursun Akın, Oğuz Kaan Gündüz, Salih Zeki Azak ve Selahattin Altuntaş haklarında, yurtdışına çıkış yasağı ve haftada bir imza vermeleri şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere tahliye kararı verildi.

KAVURMACI TAHLİYE EDİLMEDİ

Mahkeme, Ömer Faruk Kavurmacı, Faruk Güllü, Tolga Güven, Şafak Koca, Çetin Tekmedir, Ahmet Tuzlu, Mehmet Zenginer ve Mustafa Zenginer'in tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

7 SANIK HAKKINDA TUTUKLAMA KARARI

Tutuksuz olarak yargılanan sanık Mehmet Ali Göv, Serkan Ercan, Suat Barış, Semih Gayretli, Muhdi Yeyrek, Ceyhun Pilatin ve İsmail Kınay hakkında ise delilleri yok etme, gizleme, değiştirme, başkaları üzerinde baskı yapma girişiminde bulunma yönünde kanaat oluştuğu gerekçesiyle tutuklanmalarına yönelik yakalama emri çıkartılmasına karar verildi.
Savunması alınmayan 23 tutuksuz sanığın 18 Haziran'da Silivri'de yapılacak duruşmaya zorla getirilmesi kararlaştırıldı.

Başbakanlık, Gümrük ve Ticaret Bakanlığının davayaya müdahil olarak katılma talepleri kabul edildi.