Topbaş: Yağışlar gelebilir, altyapı çökebilir!

Topbaş: Yağışlar gelebilir, altyapı çökebilir!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, "Çok aşırı sıcakların ortaya çıkardığı basınç değişiklikleri meteorolojinin verdiği ifadeye göre, önümüzdeki hafta ya da gelecek zaman dilimi içerisinde yine yağışlar gelebilir.." dedi.

Topbaş,:  (Kılıçdaroğlu'nun sözleri) "Sayın Kılıçdaroğlu, 'Tatil yapmak istiyorsanız CHP'li belediyelere gelin' diyor. İstanbul'un nereden nereye geldiğini, yaşayanlar, başka şehirden gelenler söylemekte. Biz görevimizi yapıyoruz. Biz geriye bakmıyoruz, koşan adam geriye bakarsa düşer. Daha çok hizmet etmek zorundayız. Asli görevimiz. Bize verilen yetkilendirmeyle hizmet ediyoruz" diye konuştu.

İBB Başkanı Kadir Topbaş, Ataköy-İkitelli metro inşaatının Yenibosna Çobançeşme'de bulunan şantiyesine TBM (tünel açma makinesi) kurulmasının montaj çalışmasına katıldı. İnşatta incelemelerde bulunduktan sonra açıklama yapan Kadir Topbaş, “Şu anda uzmanlar uyarıyor, 'bu saatlerde özellikle dışarıda olmayınız' diye. Ama biz işimizin başındayız, kente hizmet vermek adına zamanla yarıştığımız için… Bu uyarıları vatandaşlarımızın dikkate almasını dilerken biz de çalışmak zorundayız. Vatandaşlarımız dikkat etsinler, öğle saatleri ağırlıklı olmak üzere mümkün mertebe dışarıda olmasınlar. Bir başka uyarı da gelmekte. Çok aşırı sıcakların ortaya çıkardığı basınç değişiklikleri meteorolojinin verdiği ifadeye göre, önümüzdeki hafta ya da gelecek zaman dilimi içerisinde yine yağışlar gelebilir" dedi. 

YAĞIŞ UYARISI

Topbaş, göreve geldikleri zaman daha az yağışlarda onlarca ihbar aldıklarını ifade ederek, “Ancak Sayın Başbakan Yardımcımızın ve bakanlarımızın afet boyutunda ifade ettiği, büyük ölçeklere varan yağışların önüne geçmenin yolları çok da kolay değil. Bu bakımdan biz üzerimize düşen görevi yapıyoruz. Vatandaşlarımızı da teyakkuz halinde olmaları için uyarıyoruz" şeklinde konuştu. 

“YİĞİDİ ÖLDÜRÜP HAKKINI VERMEYİ BİLMEYENLER SAĞDA SOLDA FARKLI KONUŞUYORLAR"

Kadir Topbaş, kendi döneminde İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl sonuna gelindiğinde 105 milyar yatırım yapmış ve borcu olmayan bir belediye olduğunu belirterek, “Zaman zaman duyuyorum ana muhalefetin mensupları, siyaset yapanlar, yapmaya çalışanlar, yiğidi öldürüp hakkını vermeyi bilmeyenler sağda solda farklı konuşuyorlar. Eğer onların konuşmaları doğru olsaydı biz zaten buralarda olmazdık. Vatandaş onlara inansaydı biz olmazdık. O söylemler tutmadı, halen söyleniyor, halen devam ediyor. Sayın Kılıçdaroğlu, 'Tatil yapmak istiyorsanız CHP'li belediyelere gelin' diyor. İstanbul'un nereden nereye geldiğini, yaşayanlar, başka şehirden gelenler söylemekte. Biz görevimizi yapıyoruz. Biz geriye bakmıyoruz, koşan adam geriye bakarsa düşer. Daha çok hizmet etmek zorundayız. Asli görevimiz. Bize verilen yetkilendirmeyle hizmet ediyoruz" diye konuştu. 


“2019'UN İLK YARISINDA BİTİRMEYİ HEDEFLİYORUZ"

Topbaş, “Bulunduğumuz noktadan Ataköy istikametinde iki tane TBM'yi devreye sokacağız. Kuzeye doğru şu anda iki tane devam ediyor. Çift tüp gidiş geliş olmak üzere kuzey ve güneye doğru devam ediyor. 2019'un ilk yarısında bitirmeyi, yolcu taşımayı hedefliyoruz" dedi.

“NEDENLERİNİ BİLİYORUZ, BUNLAR TELAFİ EDİLECEK İNŞALLAH"

Kadir Topbaş konuşmasının ardından, bir gazetecinin İstanbul'da yaşanan dolu ve fırtınada metroları basan suya karşı ne gibi önlemlerin alındığının sorulması üzerine şunları söyledi. 

“Önlemler alınıyor, bu konuda hiçbir problem yok. Bizim önümüze çıkan, problem olarak gördüklerimiz aynı zamanda bize bir uyarıdır. Yeni yapmakta olduklarımızın, oralara göre düzenlenmesi gerektiğini ortaya koymaktadır. Biz zaten her bu tip olumsuzluğun arkasından koordinasyon toplantımızda bunları dile getiriyoruz.... Artık bizim Yenikapı gibi altgeçitlerde, şuralarda, buralarda su birikintisinin olmaması için teknik olarak çalışmaları hep yaptık. İstanbul'un caddelerde ve sokaklarda su birikme haritaları çıkartın dedim. Bu hatlarda da yer altı sularından arındırılmış, ona göre pompa sistemleri kurulan, su baskınlarına karşı tedbirlerin alındığı çalışmalar yapılıyor. Dünyanın bir çok şehrinde metro istasyonlarını su basmakta ama bizde sadece bir istasyonda sıkıntı yaşandı, nedenlerini biliyoruz, bunlar telafi edilecek inşallah."