Toprak, CHP'nin gönlündeki Cumhurbaşkanı adayını açıkladı

Toprak, CHP'nin gönlündeki Cumhurbaşkanı adayını açıkladı

CHP'li Erdoğan Toprak, iktidarın çaresizliği nedeniyle sandığa gitmek zorunda kaldığını kaydederek, "Bu bir baskın seçimdir ve muhalefeti hazırlık yapmadan yakalamak istediler. Ama biz buna hazırlıklıyız" dedi. Toprak, gönlündeki Cumhurbaşkanı adayının Kılıçdaroğlu olduğunu söyledi.

Nilay GÖL/ YURT

CHP Genel Başkan Başdanışmanı Erdoğan Toprak, AKP’nin çaresizliği nedeniyle sandığa gitmek zorunda kaldığını ifade ederek, “Erken seçim, AKP’nin iflası ve bu ülkeyi yönetemediğinin itirafıdır. Daha 1.5 yıl varken seçimden kaçmış olması, bundan sonra gelecek ekonomik, siyasi, hukuki, ayrışmalı süreci yönetemediğinin bir işaretidir. Bir an evvel kendini sandığa atmak istemektedir” dedi.

Toprak, YURT’a yaptığı açıklamada, bunun bir baskın seçim olduğunu belirterek, “Muhalefet hazırlık yapmadan hızla apar topar seçime gitmek istiyor. Ama biz buna hazırlıklıyız.  Yönetemeyeceklerini tahmin ediyorduk” dedi.

‘İFLAS ETTİ’

Erdoğan Toprak, iktidar partisinin erken seçim kararı almasının gerekçelerini sıralarken, şunları kaydetti:

“Döviz patladı, nefes kredileri ile KOBİ’leri ayakta tutmayla çalışıyorlar. Demek ki nefesi kesilmiş KOBİ’lerin. Büyük holdingler batıyor, yapılanma istiyorlar. Çiftçi, üretici perişan. Sıkıntı hat safhada. Ekonomik ve uluslararası alanlarda siyasi çöküntü, etrafımızı kuşatmış durumda. Bunları alt alta koyduğunuzda AKP’nin iflasıdır. Seçim kararı bu yüzden alınmıştır.”

PROJELERİMİZ HAZIR

Seçimden başarıyla çıkacaklarını olan inancını dile getiren Toprak, “CHP olarak projelerimiz hazır. Bizdeki projeleri hayata geçirmeye çalıştılar. Bilmedikleri için yarım yamalak geçirdiler. Biz hazırlıklarımızı yapıyoruz. İnşallah toplum gerekli teveccühü gösterir” diye konuştu.

Toprak, CHP’nin cumhurbaşkanı adayı konusunda ise “Kimin olacağını bilmiyorum. Yetkili kurumlar karar verir. Gönlümdeki kişi Kemal Kılıçdaroğlu’dur” dedi.