Tren garına giden toplu taşıma yok!

Tren garına giden toplu taşıma yok!

Ulaştırma Bakanlığı tarafından Pendik'e yapılan İstanbul-Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı'na sabah ilk ve akşam son seferde toplu ulaşım yok.

BirGün Gazetesi'nden Güzin Çamur'un haberine göre, İstanbul Pendik’te Yüksek Hızlı Tren Garı’ndan hareket eden günün ilk trenine yolcu taşıyan son otobüs seferden kaldırıldı. Böylelikle Pendik-Ankara arası saat 06.35’te yapılan Yüksek Hızlı Tren seferine yolcu taşıyan toplu ulaşım aracı kalmadı.

Trene 20 dakikalık ayar

Pendik Gar’ından Ankara’ya günde 5 yüksek hızlı tren hareket ediyor. Hareket eden 06.15 saatli ilk trene yolcu taşımak üzere İETT, Kadıköy-Pendik hattında 16 hat numaralı otobüs seferleri başlatmıştı. Saat 05.15’de Rıhtım’daki Haldun Taner Tiyatrosu önünden hareket ederek Kadıköy Altıyol, Kızıltoprak, Bostancı, Küçükyalı Altıntepe, Maltepe, Kartal Meydan, Pendik (YHT Gar) güzergâhını takip eden 16 hat numaralı otobüsün saatleri tren saatine entegre edilmişti. İstanbul’da tren garına giden başka toplu ulaşım aracı olmayınca ilk trende yolcu sayısı sınırlı kaldı. TCDD ise çareyi 06.15’te başlayan günün ilk seferini saat 06.35’e kaydırmakta buldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İETT Genel Müdürlüğü bu defa da 16 numaralı otobüsün yeterli yolcu sayısına ulaşmamasını gerekçe göstererek günün ilk otobüs seferini programdan kaldırdı. 16 numaralı (Pendik-Kadıköy) otobüsünün ilk seferi bu düzenlemeden sonra saat 06.40 oldu.

Benzer sorun dönüşte de var

Ankara’dan İstanbul’a son trenle seyahat eden yolcular Pendik Tren Gar’ına saat 23.25’de varıyor. Pendik’e varan tren ile özellikle Anadolu Yakası’ndan Avrupa Yakası’na ulaşım için en kolay ulaşım olan 251 numaralı otobüs seferleri saat 21.10 itibariyle bittiğinden benzer çileler dönüş yolculuğunda da yaşanıyor.

Treni düzenli kullanan yurttaşların talebi Pendik hattının bir an önce kentin merkezine kadar olan bölümünün tamamlanması yönünde. Bu süreçte ise ana arterlerde TCDD Taşımacılık A.Ş. ve İETT’nin yüksek hızlı tren kullanımını arttıracak toplu taşıma konusunda ortaklaşa çalışması.