TRT Çocuk'ta Atatürk'e hakarete RTÜK'TEN ceza çıkmadı

TRT Çocuk'ta Atatürk'e hakarete RTÜK'TEN ceza çıkmadı

TRT Çocuk’ta yayımlanan 'İstanbul Muhafızları' adlı çizgi filmin 8 Kasım 2017 tarihli bölümünde Atatürk'e yapılan hakarete, RTÜK’ten ceza çıkmadı.

TRT Çocuk’ta geçen yıl Kasım ayında yayımlanan "İstanbul Muhafızları" adlı çizgi filmin 8 Kasım 2017 tarihli bölümünde Atatürk'e yapılan hakarete, RTÜK’ten ceza çıkmadı.

Filmde “Kötü adam” çocukları aşağılıyor, ellerinin sıkıca bağlanmasını istiyor, çocukları bağlayan kişi de Gazi Mustafa Kemal Atatürk imzalı kağıdı göstererek, “Bunu ne yapayım patron?” diye soruyordu. Kötü adam da "Onu sıkı bağlamana gerek yok, nasıl olsa bir şey yapamaz” cevabını veriyordu.

BİLMEDEN YAPMIŞLAR!

Sözcü'den Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok'un şikayeti üzerine dosyayı görüşen RTÜK, “Sehven olmuş” diyerek, cezaya gerek görmedi. Karar, beş AKP'li üyenin oyuyla alındı.

Film şirketi, skandal üzerine yaptığı savunmada, Atatürk'ü aşağılayan sahnenin yabancı bir şirket tarafından “Anlamı bilinmeden ve sehven” yapıldığını öne sürmüştü. RTÜK uzmanları da bu savunma üzerine hazırladıkları raporda ‘'Filmdeki saniyelik hatanın, yabancı uyruklu bir kişi tarafından, anlamı bilinmeden gerçekleştiği göz önüne alındığında, yanlışlığın sehven yapıldığı ve ihlal olmadığı değerlendirilmektedir” dediler.