TRT'deki Osman Öcalan rezaletine AKP'den savunma

TRT'deki Osman Öcalan rezaletine AKP'den savunma

Partisinin MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulunan AKP Sözcüsü Ömer Çelik, terörist başı Öcalan'ın kardeşinin TRT'ye çıkarılmasına ilişkin bir soruya cevap verdi.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik MYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. 

Seçime günler kala bebek katili Abdullah Öcalan'ın kardeşi, Osman Öcalan'ın TRT'ye çıkarılarak mülakat vermesine ilişkin bir soruya cevap veren Çelik, "Şahıs TRT Kürdi'nin muhabirine beyanat vermek istemiştir" ifadelerini kullandı.

Yayını savunan AKP Sözcüsü'nün, "Sonuç olarak ortaya ne çıkmıştır, terör örgütü içerisindeki kirli ilişkilerin nasıl olduğu ortaya çıkmıştır" ifadelerini kullanması dikkat çekti.

Çelik'in açıklamaları şu şekilde:

"Bu örgüt içindeki kirli ilişkiler ve benzeri konularla ilgili olarak TRT Kürdi'nin bir muhabirine bahsettiğiniz şahıs bir beyanat vermek istiyor. Bu ve benzeri beyanatlar, geçmişte de çeşitli yayın organlarında görüldü, çeşitli yayın organlarına yapıldı. Sonuç olarak ortaya ne çıkmıştır? Bu terör örgütü içindeki kirli ilişkilerin nasıl olduğu ortaya çıkmıştır. Bu terör örgütüyle bağlantılı siyasi parti arasındaki ilişkilerin, Kandil'le olan ilişkilerin nasıl kirli pazarlıkların ürünü olduğu ortaya çıkmıştır. 'Demokrasi, tecrit' diyen, 'tecrite son vereceğiz' diyerek konuşanların aslında nasıl birtakım istismar faaliyetleri içerisinde olduğu ortaya çıkmıştır."

Çelik, TRT Kürdi'nin Türkiye dışında Suriye, Irak, İran tarafında, bölgede geniş yayın ağına sahip, son derece stratejik bir kanal olduğuna işaret ederek, şöyle devam etti:

"Bu bölgelerde, PKK'nın gerek diğer etnik grupları, gerekse Kürt grupları istismar etme faaliyetleri çok yoğun bir şekilde sürüyor. Tabii Batılı birtakım sivil toplum örgütlerine karşı da demokrasi söylemi üzerinden bir faaliyet yürütüyorlar, çok sayıda da televizyon kanalını gençlere karşı kullanıyorlar ve orada başka bir yüz ortaya koyuyorlar. Aslında TRT Kürdi, burada bu röportaj vasıtasıyla bu kirli ilişkilerin açığa çıkmasına imkan veren bir tutum ortaya koymuştur. Bu, geçmişte başka yayın organları tarafından da yapılmış bir faaliyet, neticede terör örgütünün bu kirli ilişkilerinin berraklaşmasına yol açan bir yayın faaliyeti olmuştur."