Trump, Erdoğan’la görüştü

Trump, Erdoğan’la görüştü

Twitter üzerinden birkaç saat önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşeceğini söyleyen ABD Başkanı Donald Trump'ın görüşmeyi gerçekleştirdiği açıklandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump arasında bir telefon görüşmesi gerçekleşti.

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada Erdoğan-Trump görüşmesinde Soçi Zirvesi, Suriye krizi ve bölgesel sorunların ele alındığı belirtildi. Önümüzdeki saatlerde yazılı bir açıklama yapılacağı ifade edildi. 

Cumhurbaşkanı, Soçi zirvesinden dönüşünde görüşmede ABD'nin terör örgütlerine yönelik silah aktarımının, silah yardımı yapılmasının devam edip etmeyeceğini soracağını söylemişti.

Trump, Twitter'dan duyurmuştu

Sosyal medya hesabı Twitter'dan açıklama yapan ABD Başkanı Donald Trump, "Erdoğan ile bu akşam telefonda görüşeceğim" mesajını paylaşmıştı. 

"Ortadoğu'ya barış getirilmesini konuşacağız" diyen ABD Başkanı Donald Trump, üstü kapalı olarak ABD eski Başkanı Barack Obama'nın Ortadoğu politikasını eleştirmişti.

ABD Başkanı Donald Trump, "Ortadoğu'ya girmemiz başından beri hataydı. Trilyonlarca dolara ve birçok cana mal oldu" ifadelerini de kullanmıştı.

"Ortadoğu'da başıma kalan bu kargaşayı çözmek üzere (ABD saatiyle) bu sabah Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefonda görüşeceğim. Bu işi çözeceğim ama en başında hayatlar ve dolarlar (6 trilyon) kaybetme