Trump'ın sözlerine İbrahim Kalın'dan jet hızında cevap!

Trump'ın sözlerine İbrahim Kalın'dan jet hızında cevap!

ABD Başkanı Trump'ın Suriye'deki PKK/PYD'li teröristleri kast ederek "Eğer Türkiye Kürtleri vurursa, Türkiye'yi ekonomik yönden yıkıma uğratırız." sözlerine Ankara'dan peş peşeyanıt geliyor.

ABD Başkanı Trump'ın "Eğer Türkiye Kürtleri vurursa, Türkiye'yi ekonomik yönden yıkıma uğratırız." paylaşımı olay yaratırken, Beştepe'den yanıt gecikmedi.

KALIN'DAN JET YANIT

Twitter hesabından Trump'ın tepki çeken paylaşımına yanıt veren Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Sayın Donald Trump, Kürtleri ABD'nin terör listesindeki PKK ve onun Suriye kolu PYD/YPG ile eş tutmak ölümcül bir hata. Türkiye teröristlerle mücadele diyor Kürtlerle değil. Kürtleri ve diğer Suriyelileri terör tehdidine karşı koruyacağız." ifadelerini kullandı.

ALTUN: TÜRKİYE, KÜRTLERİN HAMİSİDİR

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da ABD Başkanı Donald Trump'ın açıklamalarına sert karşılık verdi.

Altun, "Türkiye Cumhuriyeti devleti Kürtlerin düşmanı değil, hamisidir. Türkiye'nin Kürtlerle hiçbir sorunu yoktur. Bizim için esas olan ulusal güvenliğimizdir. Terörle mücadelemizi belirleyen esas unsur da budur" ifadelerini kullandı.

GÜVENLİ BÖLGE ÇIKIŞI

Trump Twitter'dan ABD'nin Suriye'den çekilmeye başladığını ve DEAŞ ile mücadelenin devam edeceğini ifade etmişti.

ABD Başkanı, aynı zamanda Türkiye'nin YPG/PKK'yı hedef almasına karşı ülkeyi ekonomi ile tehdit etmiş ve bölgede 20 millik bir güvenli bölge kuracaklarını belirtmişti.