'Trump'la Putin gizli buluştu'

'Trump'la Putin gizli buluştu'

Trump ve Putin'in G-20'de gizlice buluştukları ortaya çıktı. İki liderin ne konuştuğu bilinmiyor.

ABD Devlet Başkanı Donald Trump’la Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in G-20 Zirvesi sona erdikten sonra gizlice buluşup bir toplantı yaptıkları ortaya çıktı. Bu toplantıda ne konuşulduğu hakkında herhangi bir açıklama yapılmadı.

‘KAFA KARIŞTIRICI, ŞAŞKINLIK VERİCİ, KORKUTUCU’

BBC’nin haberine göre görüşmenin zirve bittikten sonra dünya liderleri onuruna verilen liderler yemeği sırasında yapıldığı ortaya çıktı. Yemek daveti sırasında Trump, kendi eşi Melania’nın yanında oturan Vladimir Putin’in yanına gitti ve ikili bir saat boyunca baş başa konuştu. Trump, Japonya Başbakanı Shinzo Abe’nin eşinin yanına oturtulmuştu. Bu yüzden Trump’ın yanındaki tercüman Rusça değil Japonca konuşuyordu.  

Trump Putin’in yanına gittiğinde, Putin’in resmi tercümanı da yanında yoktu. Konuşmanın gerçekleştiğine dair bilgiyi ismini vermeye bir katılımcıdan aldığını söyleyen ABD merkezli Eurasia Group’un başkanı (Avrasya Grubu) Ian Bremmer’ın aboneleri için hazırladığı bilgilendirme bülteninde anonim kaynağın duygularını ‘kafası karışmış, şaşkın ve korkmuş’ olarak tanımladı. 

TRUMP MEDYAYI SUÇLADI

Beyaz Saray’dan üst düzey bir yetkili ise bu konuşmanın bir görüşme değil bir yemek sohbeti olduğunu söyledi. Trump ise attığı bir tweetle gene medyayı suçlayarak, “Yalan habercilik her geçen gün daha da ikiyüzlü hale geliyor. Dünyanın en büyük 20 liderinin katıldığı bir yemek bile şeytanlaştırılıyor” dedi.

Donald Trump daha sonra attığı başka bir tweette de “Putin’le gizli toplantı üzerine olan yalan haber hastalıklı. Bütün G-20 liderleri ve eşleri yemeğe davetliydi. Basın da bunu biliyordu” ifadelerini kullandı. Programda resepsiyonun katılımcı listesi biliniyordu ama Trump ve Putin’in buluşacağı bilinmiyordu. Rusya’nın ABD seçimlerine müdahale ettiğine dair kongre soruşturması hâlen devam ediyor.