Trump’a Davos’ta soğuk duş...

Trump’a Davos’ta soğuk duş...

İsviçre’nin Davos kasabasında gerçekleşen 48. Dünya Ekonomik Forumu’nda (WEF) konuşan ABD Başkanı Donald Trump, "Önce Amerika"nın "Yalnızca Amerika" olmadığını söyleyerek, "Dünya güçlü ve refah içinde bir ABD'nin yükselişine tanık oluyor" dedi.

WEF Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Klaus Schwab, forumun son gününde konuşmacı olarak ABD Başkanı Donald Trump’ın sunumunu kısa bir konuşma ile yaptı.
Schwab’ın sunumunda, Trump’ın “önyargılı yanlış anlaşılmalara maruz kaldığını” söylemesi katılımcılar tarafından tepkiyle karşılanırken, Trump konuşmasına ABD ekonomisinin devam eden büyümesiyle başladı.
Trump konuşmasında basın ve basın mensuplarını da sert bir dille eleştirdi. Trump, “ABD Başkanı olana kadar medyanın bu kadar kötü, kaba ve sahte olduğunu bilmiyordum” dedikten sonra salondaki gazeteciler ABD Başkanı’nı yuhaladı.

Trump, etkinlikte Kuzey Kore konusunda da açıklamalarda bulundu. Ekonomik gelişimlerin yanında ABD’nin askeri savunmasını da geliştirdiğini söyleyen Trump, dünya liderlerine Kuzey Kore’yi “nükleer silahlardan arındırmak için maksimum baskı” ve “İran’ın nükleer silahlanma yolunu engelleme” çağrısında bulundu.