Trump'tan 'Yeşil Kart' çıkışı!

Trump'tan 'Yeşil Kart' çıkışı!

ABD Başkanı Donald Trump, New York'ta gerçekleşen terör saldırısının Özbek asıllı failinin ülkeye yeşil kart ile geldiği yönünde ABD basınında çıkan haberlerin ardından ABD Başkanı Trump, Twitter'dan yeni açıklamalarda bulundu. ABD'nin yeşil kart politikasını eleştiren Trump, 'liyakata göre' göçmen alımını öngören bir sistem istediğini söyledi.

Trump saldırının ardından Twitter'dan ABD'deki Yeşil Kart ya da diğer adıyla ' Çeşitlilik Göçmenlik Programı' politikasını eleştirdi.

Demokrat New York Senatörü Chuck Schumer'i eleştiren Trump, "Terörist, ülkemize 'Çeşitlilik Vize Kura Programı' ile geldi. Bu Chuck Schumer'in bir güzelliği. Ben liyakata dayalı (sistem) istiyorum" dedi.

'DAHA SERT VE AKILLI OLMALIYIZ'

​Trum diğer mesajlarında da "Liyakata dayalı göçmenlik için sert mücadele veriyoruz. Daha fazla Demokrat Kura sistemine hayır. Daha sert ve akıllı olmalıyız" dedi.

​Trump ayrıca Twitter mesajında "Albay Tony Shaffer 'Senatör Chuck Schumer Avrupa'nın problemlerinin ithaline yardım ediyor' dedi. Bu deliliği durdurmalıyız"  ifadelerini kullandı.

​Yeşil Kart kurası (Green Card) olarak da bilinen ve ABD Kongre'si tarafından yapılması zorunlu tutulan yıllık Çeşitlilik Göçmenlik Programı her yıl ABD'ye az göçmen gönderen ülkelerin vatandaşlarına rastgele seçim yöntemiyle 55,000 göçmen vizesi alma şansı sağlamakta. Kurayı kazanan kişilerin vize alabilmeleri için gerekli eğitim ve/veya iş koşullarını sağlamaları ve diğer gereklilikleri yerine getirmeleri gerekmekte.
Dün New York'ta gerçekleşen terör saldırısında 8 kişi hayatını kaybetmiş, Özbek asıllı saldrıganın ülkeye kura yoluyla göç ettiği ortaya çıkmıştı.

NEW YORK VALİSİ: SALDIRGAN ABD'DE RADİKALLEŞTİ

2001'deki 11 Eylül saldırısından bu yana New York'taki 'en ölümcül terör saldırısının' ardından bir çarpıcı açıklamada New York Valisi Andrew Cuomo'dan geldi.

CNN'e konuşan Cuomo kanıtların Özbek asıllı saldrıgan Seyfullah Saipov'un ABD'ye geldikten sonra 'IŞİD ve radikal taktikler' hakkında bilgi sahibi olduğunu ve ülke içinde radikalleştiğini gösterdiğini söyledi.

Cuomo, "O ahlaksız bir korkak. IŞİD ile bağlantılı. Ve içeride (ABD'de) radikalleşmiş" ifadelerini kullandı.