TSK'dan açıklama: Afrin şehir merkezi kontrol altına alınmıştır

TSK'dan açıklama: Afrin şehir merkezi kontrol altına alınmıştır

DHA'nın bu sabah geçtiği habere göre ÖSO, YPG işgali altındaki Afrin'e kentin güneydoğusundan girdi. Afrin'in 2 kilometre kadar içerisine girilirken, ilçe merkezinde kontrolün sağlandığı bilgisi geldi. Bu arada Afrin kent merkezinden ilk görüntüler de gelmeye başladı. Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, dün akşam Özel Kuvvetlerin operasyona başladığını duyurmuştu. Türk Silahlı Kuvvetleri, Afrin şehir merkezinin kontrol altına alındığı resmen duyurdu. Açıklama şöyle: Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgü

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı kapsamında kuşatılan Afrin kent merkezine, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) birlikleri sabah saatlerinde kentin güneydoğusundan bölgeye girdi. Kısa bir sürenin ardından Afrin ilçe merkezinde kontrolün sağlandığı bilgisi geldi. ÖSO güçleri, bazı noktalarda çatışmalar yaşanırken, çok fazla direnişle karşılaşmadı. Kontrolün sağlanmasını kent meydanında havaya ateş açarak kutlayan ÖSO güçleri, burada bulunan Kawa heykelini iş makinesiyle yıktı. ÖSO güçlerinin kentin mahallerinde kontrollü ilerlleyişleri sürüyor.

TSK'DAN AÇIKLAMA GELDİ

TSK'dan yapılan açıklamada, "Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu tarafından Afrin şehir merkezi kontrol altına alınmıştır. Mayın ve el yapımı patlayıcı arama çalışmaları devam etmektedir. Şehitlerimizin ruhu şad olsun!" ifadesi kullanıldı.

Afrin şehir merkezine Türk Bayrağının çekilmesi. pic.twitter.com/oVEzkpk3y5

— TSK (@TSKGnkur) 18 Mart 2018

Türk Silahlı Kuvvetleri, Afrin şehir merkezinin kontrol altına alındığı resmen duyurdu. Açıklama şöyle: Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu tarafından Afrin şehir merkezi kontrol altına alınmıştır. Mayın ve el yapımı patlayıcı arama çalışmaları devam etmektedir. Şehitlerimizin ruhu şad olsun!

Afrin şehir merkezinden ilk görüntüler. pic.twitter.com/DQdGzWSAmr

— TSK (@TSKGnkur) 18 Mart 2018

TSK da Afrin kent merkezinden bir video paylaştı. Videdoda kent merkezindeki hükümet binasında bayrak açan bir askerimiz "Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 18 Mart Şehitler Günü'nde Türk milletine ve tüm şehitlerimize armağanıdır" diye bağırıyor. 

DHA'nın geçtiği son habere göre Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı kapsamında kuşatılan Afrin’e, Özgür Suriye Ordusu güçleri kentin güneydoğusundan girmeye başladı.

ÖSO güçleri, bugün sabahın erken saatlerinde PKK/YPG’li teröristlerden arındırılması hedeflenen Afrin’e kentin güneydoğusundan girmeye başladı. ÖSO güçlerinin ilerleyişi sürerken, Afrin'in 2 kilometre kadar içerisine girildiği ve ilçe merkezinde kontrolün sağlandığı bilgisi geldi. Bölgede çatışma ve patlama sesleri duyulurken bölgeden ilk görüntüler de gelmeye başladı. Ayrıca, Türk savaş uçaklarının da Afrin semalarında uçtuğu da gözlendi.

ÖZEL KUVVETLER OPERASYONA BAŞLADI

Öte yandan dün akşam CNN TÜRK canlı yayınına katılan terör uzmanı Abdullah Ağar'ın verdiği bilgiye göre, Afrin merkezine Özel Kuvvetlerle birlikte, komandolar ve ÖSO birlikleri de girdi.

Afrin’de 'Doğu' ve 'Batı' cephesi birleşti ve böylece doğudan ve batıdan gelen birlikler buluştu. TSK’dan yapılan açıklamada “Afrin harekât alanında doğudan batıya ve batıdan doğuya ilerleyen birlikler Afrin kuzeyinde buluştular.” denildi.

'ZEYTİN DALI' İÇİN TAKVİYE BİRLİKLER SEVK EDİLDİ

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Suriye sınırında konuşlu birliklere takviye amaçlı gönderilen askeri araçlar, Hatay'dan huduttaki birliklere sevk edildi.

Hudutlar ile bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak, Afrin'de YPG/PKK-DEAŞ mensuplarını etkisiz hale getirmek, halkı terör örgütü üyelerinin baskı ve zulmünden kurtarmak amacıyla Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından 20 Ocak'ta başlatılan Zeytin Dalı Harekatı devam ediyor.

Harekat kapsamında, Türkiye'deki çeşitli birliklerden gönderilen, aralarında tankların da yer aldığı askeri araçlar, Hatay'ın Reyhanlı ve Hassa ilçesine ulaştı.

Araçlar, güvenlik önlemleri altında sınır birliklerine sevk edildi.

AFRİNLİ KADINLAR ZILGITLARLA KARŞILADI

Afrin'e giren Özgür Surye Ordusu (ÖSO) güçleri, bir dükkana saklanan kadınlar tarafından zılgıtlarla karşılandı.

Zeytin Dalı Harekatı'nın 58'inci gününde Afrin kent merkezine ilerleyişini sürdüren ÖSO güçleri, şehir merkezindeki bir dükkana girip çocuklarıyla birlikte teröristlerden saklanan bir grup kadın tarafından zılgıtlarla karşılandı. ÖSO mensuplarını karşılarında görüp kepengini açtıkları dükkandan çıkan kadınlar, zılgıtlarla sevinç gösterisinde bulundu.

Bu arada Afrin kent merkezinde sık sık silah ve patlama sesleri duyuluyor.