Türk askeri Afrin'de YPG'lilerin inlerine girdi

Türk askeri Afrin'de YPG'lilerin inlerine girdi

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Zeytin Dalı Harekatı kapsamında teröristlerden temizlediği alanlardaki PYD/PKK mensuplarınca oluşturulan betonarme ve çukur mevziler görüntülendi. TSK dün yaptığı açıklamada harekatta şu ana kadar en az 287 teröristin öldürüldüğünü duyurdu. Terör örgütünün dün akşam Kilis'e yönelik roketli saldırısında bir cami ve bir ev isabet aldı. 2 kişi hayatını kaybetti, 11 kişi yaralandı. İşte son durum...

PYD/PKK ve IŞİD'e yönelik harekatın sürdüğü Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde ilerleyen komandolar, teröristlere ait bazı mevzileri de kontrol altına aldı. Teröristlerin kaçtığı mevziler görüntülendi.  Görüntülerde, inşaat demirleriyle güçlendirilmiş betonarme tünel mevzilerin yanı sıra toprağın kazılmasıyla oluşturulan yaklaşık 2 metre derinliğindeki mevziler dikkat çekti. 

Üstü kapalı yaklaşık 20 metre uzunluğundaki tünel mevzilerde teröristlerin nöbet noktaları ve tünel içindeki yatakları da görüntülerde yer aldı. 
Komandoların demir kapılarla giriş yapılan mevzileri kontrol edişinin yansıdığı görüntülerden, alanda teröristin kalmadığı belirlendi.

Mevziye giren askerler "Hiçbir terör örgütü Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin yıkamayacaktır. Halkımız müsterih olsun" diyor.

 

Burseya Dağı'nın önemli bir bölümü teröristlerden temizlendi. Burseya'daki ÖSO birlikleri böyle görüntülendi. (AFP)

ŞEHİTLERİN İSİMLERİYLE VURULDULAR

Mehmetçik, Zeytin Dalı Harekatı sırasında şehit düşen silah arkadaşlarını unutmadı. Teröristlerce açılan ateş sonucu şehit düşen Piyade Üsteğmen Oğuz Kağan Usta, Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan ve Piyade Uzman Çavuş Mehmet Muratdağı'nın isimlerinin yazıldığı havan mühimmatı, yapılan atışla terörist grubun bulunduğu hedefi vurdu.

DÜN NELER YAŞANDI?

EN AZ 287 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden bu akşam yapılan açıklamada Zeytin Dalı Harekâtı'na ilişkin bilgiler verildi. Açıklamada şu ana kadar en az 287 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi. Açıklamada dün 47 hedefin 27 uçakla vurulduğu bildirildi. Açıklamada önceki gün yaşanan çatışmalarda şehit olan iki askerin naaşlarına bölgede çatışmaların devam etmesi ve hava koşullarının uygun olmaması nedeniyle ulaşılamadığı belirtildi.

CAMİYİ VURDULAR

YPG-PKK'lılar tarafından Afrin'den yapılan saldırıda Kilis'te namaz kılmak için tarihi Çalık Camii'ne giden Muzaffer Aydemir ile Suriye uyruklu Tarık Tabbak hayatını kaybetti. Kilis Valiliği, akşam saatlerinde biri tarihi Çalık Camisi’ne, diğeri 100 metre uzaklıktaki bir eve isabet eden roketli saldırıyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada 2 kişinin öldüğü belirtilerek, şöyle denildi: "Bugün saat 18.10 sıralarında PKK/KCK/PYD-YPG teröristlerince ilimiz merkezine Suriye-Afrin tarafından roketli saldırı düzenlenmiştir. Roketlerden birisinde cami hedef alınmıştır. Akşam namazını kılmakta olan 1 Türk, 1 Suriyeli olmak üzere 2 kişi hayatını kaybetmiştir. 6 vatandaş ise yaralanmıştır. 2’nci roketin isabet ettiği konutta ise 5 vatandaş hafif olarak yaralanmış, yaralananlar tedavi altına alınmıştır. Hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dileriz."