Türk gemisine roketli saldırı

Türk gemisine roketli saldırı

Reuters haber ajansı, Yemen'e buğday taşıyan Türk kargo gemisine Husiler tarafından roketli saldırı düzenlendiğini duyurdu

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, “ABD, Yemen kıyısına 70 mil mesafede, Hudaydah yakınlarındaki Saleef limanına 50 bin metrik ton buğday ulaştırmaya çalışan bir Türk kargo gemisine düzenlenen Husi füze saldırısının ardından alarma geçmiştir” dendi. 

Saldırının, Yemen’de füzelerin yaygınlığının bütün ülkelere yönelik bir tehdit olduğunu bir kez daha kanıtladığı savunulurken; “Bu saldırı, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin 2216 kararının kapsamlı şekilde uygulanmasının öneminin altını çizmiştir. Ek olarak, raporlar Husilerin Kızıl Deniz’de başka bir petrol tankerine saldırı girişiminde bulunduğunu da göstermektedir. Yemenlilerin büyük bir bölümünün yemek ve hayatlarını sürdürmek için ihtiyaç duydukları balık kaynaklarını yok edebilecek milyonlarca varil petrolün denize dökülmesi riski, Husilerin Yemenlileri nasıl da önemsemediğini göstermektedir” dendi. Açıklama, şöyle devam etti:

“İran halkının zenginliğini başka ülkelerdeki çatışmaları artırmak ve uluslararası ticareti tehdit etmek için kullanan İran Devrim Muhafızları Ordusu’na teessüf ediyoruz. Husilerin kontrolündeki bölgeler acı çekmektedir. Husiler, tüm Yemenliler için daha iyi bir gelecek sağlamak adına Birleşmiş Milletler Özel Temsilcisi’yle anlamlı bir diyaloga girmelidir.”