Türk saldırgan terörden yargılanacak

Türk saldırgan terörden yargılanacak

Hollanda Uttrecht şehrinde tramvayda düzenlediği silahlı saldırıda 3 kişinin ölümüne 5 kişinin yaralanmasına yol açan zanlı Gökmen Tanış “terör” suçundan yargılanacak.

Hollanda'nın Uttrecht şehrinde tramvayda düzenlediği silahlı saldırıda 3 kişinin ölümüne 5 kişinin yaralanmasına yol açan zanlı Gökmen Tanış “terör” suçundan yargılanacak.

Euronews’ten Kerem Congar’ın haberine göre; Savcılık yaptığı açıklamada 37 yaşındaki zanlının terör saldırısı çerçevesinde birden fazla cinayete karıştığı gerekçesiyle cuma günü sulh hakimi karşısına çıkacağını söyledi. Savcılık ayrıca zanlının tutukluluk halinin devam etmesini talep edecek.

3 KİŞİ ÖLMÜŞ 5 KİŞİ DE YARALANMIŞTI

Hollanda medyası şüpheli Gökmen Tanış'ın daha önce, “ailevi meselelerden”dolayı tramvaydaki bir yakınına, ardından da yardım etmek isteyenlere ateş açtığını yazmıştı.

18 Mart tarihinde Hollanda'nın Utrecht kasabasında 24 Ekim Meydanı'ndaki bir tramvaya ateş açılmış, olayda 3 kişi hayatını kaybederken 5 kişi de yaralanmıştı.

Savcılık olayın şüphelileri arasında gösterilen ve önceden sabıkası olduğu tespit edilen Tanış'ın daha önceden hırsızlık, tecavüze yeltenme gibi suçlara karıştığını açıklamıştı.

37 yaşındaki Türkiye Yozgat doğumlu Tanış'ın 1 Mart'ta Temyiz Mahkemesi kararıyla serbest bırakıldığı belirlenmiş ve Hollanda polisinin çalışması sonucu yeniden yakalanmıştı.