Türk uçağı İran’da düştü

Türk uçağı İran’da düştü

Bu akşam saatlerinde İran'dan gelen bir son dakika haberiyle tüm Türkiye sarsıldı. Birleşik Arap Emirlikleri'nden İstanbul'a giden bir özel jetin İran'ın dağlık bölgesinde düştüğü haberi gelmiş, bundan kısa bir süre sonra ise uçağın Başaran Holding'e ait olduğu açıklanmıştı. Uçakta bulunanların ise Hüseyin Başaran'ın kızı Mina Başaran ve bekarlığa veda için birlikte olduğu kız arkadaşları olduğu ortaya çıktı.

İran’dan gelen üzücü kaza haberinin arkasından ise bir dram çıktı… Kazadan yaklaşık 1 saat sonra uçağın Başaran Holding’e ait olduğu ve uçakta bulunan 3’ü mürettebat toplam 11 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Uçakta bulunanların ise Dubai’ye bekarlığa veda partisine gittiği ortaya çıktı. Uçakta bulunan Hüseyin Başaran’ın kızı Mina’nın bekarlığa veda partisi düzenlediği ve 8 arkadaşıyla birlikte olduğu belirtildi.

Genç kadının arkadaşlarıyla bekarlığa veda partisi için arkadaşlarıyla Dubai’ye gittiği açıklanırken, Mina Başaran’ın kazadan saatler önce arkadaşlarıyla çekilen fotoğraflarını sosyal medya platformlarına yüklediği görüldü.

Tasnim haber ajansı, özel jetin Şehrekürd kenti yakınlarına düştüğünü duyurdu.

İran devlet televizyonuna konuşan bir yetkili, uçağın dağlık bir bölgeye düştüğünü ve alev aldığını söyledi. Yetkililer kaza yerine yardım ekiplerinin gönderildiğini duyurdu. İran haber ajansı ISNA, uçaktaki 11 kişinin hayatını kaybettiğini açıklarken, uçağın Başaran Holding’e ait olduğu iddia edildi. TC-TRB Challenger 604 tipi uçaktaki Hüseyin Başaran’ın kızının da olduğu öne sürüldü.