Türkiye, 99. yılını büyük bir coşkuyla kutladı

Türkiye, 99. yılını büyük bir coşkuyla kutladı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları bugün yurdun tüm bölgelerinde dev bir coşkuyla kutlandı.

ZONGULDAK'TA 19 MAYIS COŞKUSU

Kutlamalar kapsamında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nce Fevkani köprüsünden Valilik önündeki Atatürk Anıtı'na kortej yürüyüşü yapıldı. Yürüyüşte öğrenciler, dev Türk bayrağı ve Atatürk posteri açarak Fatih Halk Eğitim Merkezi mehteran takımının marşları eşliğinde yürüdü. Atatürk Anıtı önündeki törene Vali Ahmet Çınar, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, İl Emniyet Müdürü Metin Turanlı, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve öğrenciler katıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel'in Atatürk Anıtı'na çelenk koymasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Tören, tekvando, judo, eskrim ve karate gösterileriyle sona erdi.

HATAY'DA 19 MAYIS COŞKUSU

Antakya Kapalı spor Salonu’nda düzenlenen törene, Hatay Valisi Erdal Ata, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci ile askeri yetkililer, protokol üyeleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Törende konuşan Hatay Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemil Şensöz, bayramı kutladı. Kutlamalar öğrencilerin şiir okuması, dans ve spor gösterileri ile sona erdi.

BURSA'DA 19 MAYIS COŞKUSU
 

Bursa’da, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlandı. Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasıyla başlayan tören, yürüyüş, dans ve spor gösterileriyle devam etti. Törende İstiklal Marşı söylenirken, işaret diliyle de eşlik edildi.

Bursa'daki kutlamalar sabah erken saatlerde Gençlik ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin’in Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı. Tophane Saltanat Kapısı’ndan Heykelönü’ne yürüyen yüzlerce katılımcı, Kent Müzesi önündeki tören alanında yürüyüşü sonlandırdı. Kent Müzesi önündeki törene Bursa Valisi İzzettin Küçük, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin, Bursa İl Emniyet Müdürü Osman Ak, çok sayıda davetli ve öğrenci katıldı. Saygı duruşu ve işaret dili eşliğinde İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende ilkokul, lise ve üniversiteli öğrenciler çeşitli spor ve dans gösterileri yaptı.

EGE'DE 19 MAYIS COŞKUSU

Aydın'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, coşkuyla kutlandı. Saat 09.00'da Valilik önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan tören, Adnan Menderes Stadı'nda sürdü. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından öğrenciler, 19 Mayıs'la ilgili şiirler okudu. Halk oyunları gösterisi ve öğrencilerin tekvando gösterileri yoğun alkış aldı. Özel İsabet Okulları Çocuk Mehteran Takımı'nın çaldığı marşlar, ayakta alkışlandı. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı için Gençlik Haftası'nda yapılan spor yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerini, Vali Yavuz Selim Köşger verdi. Vali Köşger, Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Evrim Karagöz, İl Jandarma Komutanı Albay Selahatttin Acara ve Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, öğrencilerin açtığı standı gezerek ebru sanatını yakından inceledi.

AYDIN'DA GÖSTERİ YAPILDI

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde de kutlamalar Atatürk Meydanı'nda yapıldı. Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından kutlama törenine geçildi. Kaymakam Muammer Aksoy, Belediye Başkanı CHP'li Özer Kayalı, vatandaşlar ve öğrenciler törene katıldı. Öğrenciler, Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni ve Gençliğin Ata'ya cevabını okudu. Halk oyunları ekipleri gösteriler sundu. Kutlamalarda en büyük ilgiyi, denizde yapılan gösteriler gördü. Su sporları merkezleri ile gezi teknelerinin görsel şöleni büyük ilgi çekti. Parasailing ile Türk bayrağının dalgalandırılması, sürat motorları ile jetski'lerin gösterisi alkış aldı. Limanda demirli Celestyal Olympia isimli kruvaziyer gemisindeki turistler de gösterileri ilgiyle izledi.

DENİZLİ'DE 19 MAYIS COŞKUSU

Denizli'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Delikliçınar Meydanı'nda düzenlenen törenle kutlandı. Denizli Valisi Hasan Karahan, CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan, Garnizon Komutan Vekili Albay Bilal Öztürk, İl Jandarma Komutanı Albay Metin Düz, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir ile diğer protokol üyeleri törene katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından spor kulüpleri ve okullardaki öğrenciler, çeşitli spor dallarında gösteriler yaptı. Gençlik Merkezi kursiyerleri de halk oyunları gösterisi sundu. Törende, ulusal ve uluslararası alanda yarışmalara katılıp dereceye giren başarılı sporculara ödül verildi. Atatürk'ün 19 Mayıs'ta Samsun'a Bandırma Vapuru'yla gelişinin canlandırılmasıyla tören sona erdi.

UŞAK'TA 19 MAYIS COŞKUSU

Uşak'ta, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, 15 Temmuz Şehitler Meydanı'ndaki törenle kutlandı. Gençlik ve Spor İl Müdürü Şahin Mercan'ın Atatürk Anıtı'na gençlerle birlikte çelenk sunmasıyla program başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından tören, halk oyunları gösterileri ve okunan şiirlerle sürdü. Uşak Valisi Salim Demir, Belediye Başkanı AK Partili Nurullah Cahan, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder ve protokol üyeleri törene katıldı. Törende, spor kulüpleri ve okullardaki öğrenciler, spor branşlarından gösteriler sundu.

MUĞLA'DA 19 MAYIS COŞKUSU

Muğla'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı düzenlenen birçok etkinlikle kutlandı. İlin merkez ilçesi Menteşe'deki kutlamalar, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Vali Yardımcısı Mehmet Fikret Çavuş, 81 ile götürüldükten sonra 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda tekrar Muğla'ya getirilecek Türk bayrağını, Mor Pedal Kadın Bisiklet Derneği üyelerine teslim etti.

Gençlik yürüyüşünün ardından etkinlikler, Muğla Atatürk Stadyumu'nda sürdü. Muğla Valisi Esengül Civelek, protokol üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, öğrenciler, vatandaşlar ve sporcuların katıldığı tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz'ın konuşmasının ardından düzenlenen bando, oratoryo, lirik dans, güreş, tekvando, halk oyunları, aikido ve okçuluk gösterileri büyük alkış aldı.

Ayrıca, Muğla Bisiklet Ekibi'nin Samsun Valisi Osman Kaymak'tan teslim aldığı Türk bayrağı, Muğla Valisi Esengül Civelek'e takdim edildi. Ardından tören sona erdi.

MANİSA'DA 19 MAYIS COŞKUSU

Manisa'da da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlandı. Kutlama programı, Manisa Cumhuriyet Meydanı'nda yürüyüşle başladı. Protokol üyeleri ve gençler, Türk bayrakları ve mehter takımı eşliğinde yürüdü. Atatürk Spor Salonu'nda süren programa; Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, AK Parti Manisa Milletvekilli Selçuk Özdağ, CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Cengiz Ergün, Şehzadeler Belediye Başkanı AK Partili Ömer Faruk Çelik, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Erhan Can, Tugay Komutanı Albay Güven Dere ve bürokratlar da katıldı. Törende Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi, Gençliğin Ata'ya cevabı okundu. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Yunus Öztürk, günün anlam ve önemine dair konuşma yaptı. Ardından gençler; güreş, jimnastik, muay thai, eskrim ve halk oyunları gösterisi sergiledi.

SİİRT'E 19 MAYIS COŞKUSU

Siirt'te 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları için eski Hükümet Konağı önünde tören düzenlendi. Törene, Vali Vekili Aziz Onur Aydın, Garnizon Komutan Vekili Albay Oğuzhan Pehlivan, Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Cansever, Baro Başkanı Nizam Dilek ile çok sayıda davetli katıldı. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından kutlama programında, öğrencilerin sergilediği çeşitli gösterilerle coşkulu anlar yaşandı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı sporcular, vatandaşlara karanfil dağıttı. Daha sonra yapılan judo, tekvando ve jimnastik gösterileri büyük bir beğeni ile izlendi. Tören, halk oyunu ekibinin gösterisi ile sona erdi.

ORDU'DA 19 MAYIS COŞKUSU

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları Ordu’nun Altınordu ilçesinde Atatürk Parkı’ndaki Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi. Burada düzenlenen törene Ordu Valisi Seddar Yavuz, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ayaz, İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan, İl Jandarma Komutanı Albay Tolunay Başer, protokol temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler, sporcular ve vatandaşlar katıldı.

Çelenk sunma programıyla başlayan kutlamalar saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Okunan şiirler, halk oyunları ve sportif gösterinin ardından, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

AMASYA'DA 19 MAYIS COŞKUSU

Amasya'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenleri, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından buradaki ilk tören sona erdi. Çelenk sunma törenine Amasya Valisi Osman Varol, Tugay Komutanı Tankçı Kurmay Albay Zafer Uğur, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Cumhuriyet Başsavcısı Erol Çelik, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, Sağlık İl Müdürü Dr. Öner Nergiz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdullah Kodek, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda kişi katıldı.

İkinci program Amasya Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Amasya Valisi Osman Varol, Tugay Komutanı Tankçı Kurmay Albay Zafer Uğur ve Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir; öğrencilerin ve halkın bayramını kutladı. Program öğrencilerin hazırladığı çeşitli gösterilerle devam etti. Çeşitli yarışmalarda dereceye giren spor takımlarına protokol tarafından altın hediye edildi. Halk oyunları ekibinin 'Amasya Oratoryosu Kurtuluş' adlı gösterisi sırasında, öğrenciler spor salonu tavanından dev Türk bayrağı indirdi. Program protokolün öğrencilerle fotoğraf çektirmesinin ardından sona erdi.

ADIYAMAN'DA 19 MAYIS KUTLANDI

Kutlamalar, Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Törene; Vali Nurullah Naci Kalkancı, Garnizon Komutanı Albay Davut Kulalar, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, İl Emniyet Müdürü Metin Alper, kamu kurum ve kuruluşların amirleri, siyasi parti başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Mustafa Kemal'in, Samsun'da tutuşturduğu kurtuluş meşalesinin, Anadolu'da elden ele, gönülden gönüle dolaşmasının 99'uncu yıl dönümünün kutlandığını belirten Vali Nurullah Naci Kalkancı, "Milletimizin tüm onur ve asaletiyle Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün rehberliğinde tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıcıdır 19 Mayıs. 19 Mayıs, sadece Türk millî kurtuluş hareketinin başlangıcı değil, yeni Türk devletinin de çağdaş değerlerle milletler ailesi içerisinde yerini almasının adıdır. 19 Mayıs, gençlik; gençlik gelecek demektir. Bu ülkenin gençleri istiklalimizin ve Cumhuriyetimizin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesidir. 'Sizler yeni Türkiye'nin genç evlatları! Yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz. Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler asla ve asla yorulmazlar' diyor Atatürk" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Hükümet Konağı bahçesinde devam eden kutlama programında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü sporcuları jimnastik, judo, güreş, tekvando, karate ve kick boks gösterileri yaptı. Ardından Halk Eğitim Merkezi halk oyunları ekibi tarafından folklor gösterisi sunuldu. Hükümet Konağı önündeki etkinliklerin ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş ve gençler, Vali Nurullah Naci Kalkancı’yı makamında ziyaret ederek çiçek takdim etti.

TOKAT'TA 19 MAYIS KUTLANDI
 
Kentteki kutlamalar sabah saatlerinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başladı. Daha sonra İl Müdürü Cemil Çağlar ve beraberindeki yüzlerce öğrenci yaklaşık iki kilometre uzaklıktaki Gaziosmanpaşa Stadyumu’na kadar yürüdü. Stattaki kutlama programına Tokat Valisi Ömer Toraman, Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, il protokolü ve öğrenciler katıldı. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti. Törende, halk oyunları ekipleri ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı spor kulüpleri gösteri yaptı. Kutlama programında yöreye özgü 'Ellik' halayı çeken zihinsel engelli öğrenciler ise izleyenlerin ilgi odağı oldu. Program öğrencilerin çeşitli gösterileri ile son buldu.

SAMSUN'DA 19 MAYIS COSKUYLA KUTLANDI

Samsun'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programı Valilik önündeki alanda devam etti. Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okunmasının ardından Vali Osman Kaymak konuşma yaptı. Ardından Vali Kaymak'a Selanik'ten Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün evinden getirilen toprak ile Balkanlardaki Türkleri temsilen bir Türk bayrağı takdim edildi. Türkiye Bisiklet Federasyonu Iğdır İl Temsilciliği'nin bisiklet sporcularının Iğdır'dan Samsun'a getirdikleri Türk bayrağı da Vali Kaymak'a verildi. Mehteran takımının yaptığı gösteri büyük alkış aldı. Halk oyunu ekibinin gösterisinin sonrasında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün sporcularının yaptığı spor gösterileri beğeni topladı. Ayrıca 19 Mayıs Lisesi Mezunları ve Öğrencileri Hava Merasim Bölüğü'nün yaptığı ritim gösterisi de coşkuyu artırdı. Tırmanma sporu ile ilgilenen öğrencilerin alandaki platformun üzerine halatlarla çıkıp Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün posteri ile Türk bayrağını platformdan aşağı indirmesi ise büyük alkış aldı. Kutlama programı sırasında renkli görüntüler oluştu. 

SİNOPTA 19 MAYIS COŞKUSU
 

Sinop'ta 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında ilk tören Hükümet Konağı önünde gerçekleştirildi. Kutlamalara Sinop Valisi Hasan İpek, İl Jandarma Komutanı Halil Altıntaş, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Kazım Açıkbaş, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Melih Keleş, protokol üyeleri ve çok sayıda kişi katıldı. Çelenk sunma ile başlayan programda, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları anısına saygı duruşunda bulunuldu ve ardından da İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra Valilik önünden İskele Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na kadar protokolün katılımı ile gençlik yürüyüşü düzenlendi. Törende günün anlam ve önemini belirten konuşma Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Kazım Açıkbaş tarafından yapıldı. Program, öğrencilerin çeşitli gösterileri ile sona erdi.

SİVAS'TA 19 MAYIS KUTLANDI

Kutlamalar, gençlik yürüyüşü ile başladı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Dört İşletme Kavşağı'ndan başlayan yürüyüş, İnönü Bulvarı üzerinde devam etti. Yürüyüşe Vali Davut Gül, Sivas 5'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Ömer Ertuğrul Erbakan, Belediye Başkanı Sami Aydın, Emniyet Müdürü Kenan Aydoğan, İl Jandarma Komutanı Albay Sinan Şen, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salim Kılıç'ın yanı sıra, okul müdürleri, öğretmenler, antrenörler, sporcular ve çok sayıda öğrenci katıldı. Yürüyüşe katılanlar ellerinde Türk bayrakları ile "Ne mutlu Türküm diyene", "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları attı. Yürüyüş, kent meydanında bulunan Atatürk Anıtı'nda sona erdi. Burada saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salim Kılıç, Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. Ardından Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi bahçesinde halk oyunları, muay thai, jimnastik ve wushu gösterileri sergilendi. Program halat çekme yarışması ile sona erdi.

CHP ÖNCÜLÜĞÜNDE GENÇLİK YÜRÜYÜŞÜ

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında CHP Manisa İl Başkanlığı öncülüğünde de bir yürüyüş düzenlendi. Atatürkçü Düşünce Derneği, Cumhuriyet Kadınları Derneği, Türk Kadınlar Birliği, Eğitim İş üyelerinin katılımıyla gerçekleşen yürüyüş, Sultan Camisi önünden başladı. Akhisar Göçmen Bandosu'nun marşları, yürüyüşe renk kattı. Yol boyunca Türk bayrakları ve marşlar eşliğinde yürüyen kalabalık, Manisa Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Burada CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban bir konuşma yaptı. Konuşmaların ardından kalabalık İzmir Marşı'nı söyleyerek alandan ayrıldı.

CHP Gençlik Kolları üyeleri, Anıtkabir'e yürüdü
 
Ankara'da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında CHP Gençlik Kolları üyeleri, Kızılay'dan Anıtkabir'e yürüdü.

CHP Gençlik Kolları üyeleri, Güvenpark’taki CHP Ankara İl Başkanlığı önünde toplanarak, saat 12.30 sıralarında yürüyüşe geçti. Ellerinde Türk bayrakları taşıyan binlerce kişi, "Mustafa Kemal'in askerleriyiz", "Hak hukuk adalet" şeklinde sloganlar attı. Yürüyüş güzergahında bulunan binalardaki birçok kişi de balkonlarına çıkarak yürüyüşe Türk bayrağı sallayarak destek oldu. Anıtkabir'e gelen partililer güvenlik noktalarından geçtikten sonra içeri alındı.

Öte yandan yürüyüş sırasında iki partili arasında çıkan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Ancak diğer partililer araya girerek kavganın büyümesini önledi.