Türkiye, Almanya'nın 81 kişiyi iade etmesini istedi

Türkiye, Almanya'nın 81 kişiyi iade etmesini istedi

Türkiye'nin Almanya'dan 81 kişiyi iade etmesi istediği öğrenildi. Darbe girişiminden sonra iadesi istenen 81 kişinin kaçının terör şüphesi ile istendiği ise belirtilmedi.

Almanya Adalet Bakanlığı'nın, Sol Parti Alman Meclis grubunun konuyla ilgili soru önergesine verdiği yanıtta, Türkiye 15 Temmuz darbe girişiminden bu yana suçlu olduğunu iddia ettiği 81 kişinin iade edilmesi talebinde bulundu. Almanya'nın kaç kişi hakkında iade talebini kabul ettiği ise belirtilmedi.

'BU KİŞİLER, TÜRKİYE'YE İADE EDİLMEMELİ'

DW Türkçe'nin aktardığına göre, Sol Partili milletvekili Alexander Neu, Türkiye'nin terör zanlısı olarak nitelendirdiği kişilerin iade edilmemesi konusunda uyarıda bulundu. Neu, 'Türkiye'nin hangi baskı yöntemlerini uygularsa uygulasın, federal hükümetin bu kişileri iade etmemesi' gerektiğini söyledi. Neu, 'bunun yerine federal hükümetin Alman rehinelerin mutlaka serbest bırakılması için baskı uygulaması' gerektiğini de sözlerine ekledi.

ERDOĞAN: 4500 KİŞİNİN DOSYASINI GÖNDERDİK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 19 Ekim'de İstanbul'da TRT World Forum'da yaptığı konuşmada Almanya'ya yönelik suçlamalarını tekrarlamıştı. Erdoğan, "Bakın Almanya'ya ben PKK ile ilgili 4500 dosya verdim ve bu 4500 dosyanın hiçbirinden bize geri dönüş olmadı. Bunların hepsi elini kolunu sallaya sallaya başta Almanya olmak üzere, Avrupa'da dolaşıyor. Hani PKK, Avrupa Birliği kayıtlarında terör örgütü olarak görülüyor. Terör örgütüyse bak ben sana dosya veriyorum. Bunlar bizim Milli İstihbarat Teşkilatımızın dosyaları, buyur al bunun üzerinden hareket et. Yok" şeklinde konuşmuştu.