'Türkiye'de artık bir YSK yoktur'

'Türkiye'de artık bir YSK yoktur'

Oğuz Oyan bugünkü köşesinde Türkiye'de artık YSK'nın olmadığını ifade etti.

Eski CHP Milletvekili Oğuz Oyan, bugün Sol Portal'daki köşesinde YSK'nın kararını ve AKP'nin tavrını değerlendirdi. 

"İktidarın koltuğunun altından çıkamayan bir YSK, bağımsız bir yargı organı olarak son nefesini vermiştir" diyen Oyan, "Sandıkların,  iktidar partilerinin, onların polisinin, onların kurul başkan ve üyelerinin, parti militanlarının ablukası altına alınması  hedeflenebilecektir. Bazı sandıklarda Çubuk benzeri faşist saldırılar da tezgahlanabilecektir" diyerek, bunların İstanbullu seçmene sökmeyeceğini ifade etti. 

"Tabii AKP'nin bazı ilkesiz "siyasi açılımlar" yaparak Millet İttifakına yönelen oyları bölme planları yapması da mümkündür. Abdullah Öcalan'ın 8 yıl sonra avukatıyla görüşmesine tam da şimdi izin verilmesi ve Apo'ya "Suriye Demokratik Güçleri dahil bir toplumsal uzlaşma" çağrısının yaptırılması tesadüf olamaz" diyen Oyan, yazısında bu tür girişimlerin iç politikadaki getirisinin beklendiği gibi olmayacağına işaret etti. 

Mevcut iktidarın otokratik yaklaşımlarının ülkede ve dünyada, iflah olmaz baskıcı bir rejim algısını daha net ortaya koyacağını ifade eden Oyan, "Bu rejim artık toplumu denetleyebilmek için eskiden olduğundan daha fazla devlet şiddetini yargı ve kolluk güçleri üzerinden uygulamak zorunda kalacaktır" dedi. 

Oyan yazısını "Seçimlerin yenilenmesi sürecinde yeni siyasal kartlar açmaya çalışmak bu tükenişi hızlandırmaktan başka işe yaramayacaktır. Seçimi tekrar yitirmek, AKP'yi iyice bitirecektir. AKP iktidarının ve temsil ettiği zihniyetin karşısında olanlar, umutlarının kırılmasına asla izin vermemelidirler. Tam tersine, karşılarında seçim sonuçlarıyla oynayabilmek için hukuka ve kurumlara dokuz takla attırmaya mecbur kalarak zavallılaşan bir siyasal akımın varlığından güç almalıdırlar. İktidarı, bu seçimleri yenilediğine pişman etmek öncelikli görevdir" cümleleriyle sonlandırdı. 

Yazının tamamı