Türkiye'den AB'ye sert çıkış

Türkiye'den AB'ye sert çıkış

AB Bakanı Ömer Çelik, AB Komisyonu’nun Türkiye raporuyla ilgili, "Komisyona bir mektup yazmayı düşünüyorum. Türkiye'ye adil bir yaklaşım gösterilmedi. Bu son raporda aynı mantığı sürdürüyor. Bütün fasılları 6 ay içinde kapatacak kapasiteye sahibiz" dedi.

AB Bakanı Ömer Çelik, AB Komisyonu'nun Türkiye raporuyla ilgili, “Komisyona bir mektup yazmayı düşünüyorum. Türkiye’ye adil bir yaklaşım gösterilmedi. Bu son raporda aynı mantığı sürdürüyor. Bütün fasılları 6 ay içinde kapatacak kapasiteye sahibiz” dedi. Çelik, “Türkiye’nin aday olma konusu bir tarafa bırakılamaz. Adil ve ilkeli bir yaklaşım yok. Türkiye’yi evrensel değerlerden uzaklaşmakla itham ediyor. AB değerlerinden uzaklaşma sözü siyasi bir yaklaşımdır” diye konuştu.

AB Bakanı Çelik, “Belli bir pazarlığının ürünü olarak ortaya çıkmış bir rapor. FETÖ’nün saldırısını sizin ülkelerinize uyarlıyorum, siz hangi tedbirleri alırdınız? Emin olun Türkiye’nin aldığı tedbirlerin on kat fazla tedbir alırdınız. Ayrıca Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle ilgili eleştirilerin hiçbirini ciddiye almıyorum” dedi.

Terör propagandası varsa, teröre destek varsa demokrasi yoktur. PKK’nın terör örgütü olduğunun altının çizilmesini olumlu buluyoruz, ancak yaptırımda bulunulmamasını olumlu bulmuyoruz. PKK saldırılarına karşı dayanışma görmüyoruz.

Paris’te sadece çorba dağıttığı için gözaltına alınan üniversite öğrencilerini kendilerine hatırlatmak istiyorum.

İlerleyebiliyorsak, oturalım konuşalım, ilerleyemiyorsak 23. ve 34. fasılları açalım.

Türkiye bir Avrupa ülkesidir, AB üyeliğine yakın bir ülkedir denildi, ancak bunu bir de Ankara’ya soralım denildi.

Son bir ay içerisinde FETÖ’cü terör örgütünün tehdidi devam etmektedir. Hükümetimizin değerlendirilmesi, OHAL’e ihtiyaç duyulduğu yönündedir. OHAL ile terör saldırılarına cevap veriyoruz. Fransa’nın karşı karşıya olduğu tehdit, Türkiye’nin karşı karşıya olduğu tehdidin yüzde 1’i kadardır.