Türkiye Gazetesi bu manşetle çıktı: Yeni darbeyi ulusalcılar yapabilir

Türkiye Gazetesi bu manşetle çıktı: Yeni darbeyi ulusalcılar yapabilir

Türkiye Gazetesi, bugün çıktığı manşetle tartışma konusu oldu. Gazete, Nuri Elibol'un imzasıyla yer alan haberi, "Yeni darbeyi ulusalcılar yapabilir" manşetiyle verdi.

Haberde, "15 Temmuz ve öncesinde olup bitenleri sorguladığımızda, büyük bir sistem zaafının olduğu gözleniyor"cümlesi dikkat çekerken, “Eğer sistem zafiyeti giderilmez ve sivil asker ilişkisi Batı normlarına taşınmazsa bir buçuk iki yıl içinde ordudaki Ulusalcılar yeni bir darbeye kalkışabilir” iddiası büyük tartışma yarattı.

Türkiye gazetesinde yer alan haberden bir bölüm şu şekilde:

Başarısızlıkla sonuçlanan 15 Temmuz hain darbe girişiminin bize ve hatta dünyaya öğrettiği önemli bir şey oldu. Emir komuta zinciri olmadan bir darbe girişiminin başarılı olması çok zor bir ihtimal.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulûsi Akar paşanın o gece gösterdiği cesaret önemlidir. Kaynaklarımın ortaya koyduğu tablo çok net. YAŞ’ta tasfiye edilmekten korkan FETÖ’cülerin Akar Paşayı etkilemesi ya da yönlendirmesi neredeyse imkânsızdı. Bu nedenle ordu içindeki FETÖ’cülere son çare olarak darbe yapmak kalmıştı.

Evet, yanlış okumadınız. Güvenlik bürokrasimizin aslında ‘ikinci bir darbe olur mu’ sorusuna cevabı aslında bu satırlarda yer alıyor. FETÖ’nün asker içindeki hareket kabiliyetini kaybettiğini ifade eden kaynaklarım, “Komuta ve birlik komutanlık kademelerinde hiçbir adamları kalmadı. Bir darbenin gerçekleşebilmesi için komuta kademesinde ve birlik komutanı seviyesinde adamların olması lazım. Bu haliyle bir darbe yapmaları mümkün değil ancak siyasi suikastlara kalkışabilirler. Bu nedenle atanan birlik komutanlarının ince elenip sık dokunması gerekiyor” uyarısını yapıyor.
FETÖ’nün asker içinde kalan elamanları ya etkisiz/yetkisiz konumdalar ya da kripto eleman durumundalar. TSK’nın komuta kademesinde ve birlik komutanları içinde FETÖ’cü kalmaması için çok sıkı bir çalışma yapıldı. Helen bu çalışmalara büyük bir titizlikle devam ediliyor. Yeni YAŞ’ta ve atama kararnamesinde bunun etkilerini görürüz. Yani işin özeti FETÖ’nün TSK içinde bir darbe girişiminde bulunma imkân ve kabiliyeti kalmamıştır.

İşte Türkiye Gazetesinin manşeti: