Türkiye'nin dört bir yanına kor ateş düştü!

Türkiye'nin dört bir yanına kor ateş düştü!

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde meydana gelen patlamada hastaneye kaldırılan yaralı askerlerden biri yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit oldu. Korkunç olayda 4 asker şehit oldu, 4 asker yaralandı.

İlk gelen bilgilere göre, Yüksekova ilçesinde PKK’lılar tarafından el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu 3 asker şehit oldu, 5 asker ise yaralandı. Olaydan sonra yaralılar Yüksekova Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastaneye kaldırılan yaralı askerlerden biri yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit oldu. Korkunç olayda 4 asker şehit oldu, 4 asker yaralandı. Teröristlerin yakalanması için bölgeye çok sayıda zırhlı araç sevk edildi.

Karaman nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenilen Piyade Uzman Çavuş Doğan’ın şehit olduğu haberi, Ankara’nın Keçiören İlçesi’ne bağlı Kanuni Mahallesi’ndeki evine ulaştı. Sağlık ekipleri eşliğinde eve gelen askeri yetkililerden acı haberi alan eşi 40 yaşındaki Fadime Doğan’la kızları 17 yaşındaki Hatice Kübra ve 12 yaşındaki Ayşe Nisa gözyaşlarına boğuldu.

Şehit Doğan’ın evinin bulunduğu Egem Apartmanı ve sokak Türk bayraklarıyla donatıldı.

Şehit evi, acı haberi duyan yakınları ve komşularıyla dolup taştı. Keçiören Kaymakamı Uğur Bulut da şehidin ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

ACI HABERİ VEREN ALBAYA SARILARAK GÖZYAŞI DÖKTÜ

Afyonkarahisarlı Piyade Uzman Çavuş Abdil Kılınç’ın (26) köyüne şehit ateşi düştü. Bolvadin ilçesine bağlı Karayokuş Köyü'nde yaşayan Uzman Çavuş Abdil Kılınç'ın ailesine şehadet haberi Bolvadin Kaymakamı İbrahim Özen, İkmal ve Garnizon Komutanlığında görevli Albay Fatih Sağdıç, Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Malül Gazi İsmail Kumartaşlı ve 112 Acil servis görevlileri tarafından verildi.

Şehadet haberini alan aile baba Bekir ve anne Adile Kılınç gözyaşlarına hakim olamadı. Anne Adile Kılınç oğlunun şehadet haberini veren Albay Fatih Sağdıç sarılarak uzun süre gözyaşı döküp, feryat etti.

Şehidin Ahmet ve Ali ismin iki erkek kardeşinin olduğu, kardeşlerden Ali Kılınç'ın İstanbul'da vatani görevini yaptığı ve izinli olarak evine geldiği öğrenildi. Şehit Kılınç'ın Rasime Çelik ismindeki kız kardeşinin ise Bursa'da yaşadığı ve kardeşinin şehit haberinin kendisine ulaştırıldığı belirtildi. Bekar olduğu öğrenilen şehidin cenaze töreninin yarın yapılması bekleniyor.

SİLAHLI SALDIRIDA ŞEHİT DÜŞEN ONBAŞI DA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde arızalanan aracı için çağırdığı tamirciyi beklerken uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit düşen 21 yaşındaki Uzman Onbaşı Mehmet Kızılca, Karaman'ın Ermenek ilçesine bağlı Güneyyurt beldesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Kızılca'nın cenazesi akşam saatlerinde askeri uçakla önce Konya'ya getirildi. Burada düzenlenen karşılama töreninin ardından şehit Kızılca'nın cenazesi karayoluyla getirildiği Ermenek ilçesinde Devlet Hastanesi morguna kondu. Sabah saatlerinde şehidin cenazesini almak için baba Mustafa, anne Fadime, ağabeyi Müjdat ve kız kardeşi Sümeyye Kızılca hastaneye geldi. Acılı aile şehit Mehmet Kızılca’nın yüzünü son kez gördü. Şehidin ağabeyi Müjdat Kızılca, akrabalarının kollarında “Tek kardeşim vardı. Kardeşim aslandı. Şimdi ben kime kardeşim diyeceğim” diyerek gözyaşı döktü.