'Türkiye'nin iadesini istediği 8 asker askeri kampta koruma altına alındı'

'Türkiye'nin iadesini istediği 8 asker askeri kampta koruma altına alındı'

Yunanistan’ın Ta Nea gazetesi, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Yunanistan’a kaçan ve yargı kararınca serbest bırakılan 8 askerin, kaçırılma veya öldürülme endişesiyle askeri bir kampta koruma altına alındığını iddia etti.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ'ın 8 darbeci askerin Yunan yargısınca serbest bırakılmasına yönelik açıklamaları üzerine Atina hükümeti ve yetkili Yunan makamlarının alarma geçtiği yazan gazete, “8’leri askeri kampta saklıyorlar” başlığı altında birinci sayfasında yer alan haberinde, “Yunan mahkemelerince 18 aylık gözaltı süresinin sona ermesi ile serbest bırakılan darbeci askerlerin anakaradaki kışlalardan birine nakledilerek yoğun koruma altına alındığı” öne sürdü. Haberde, Yunan makamlarının darbecilerin kaçırılmasından daha çok öldürülmelerinden korktuğu ileri sürüldü. 

Ta Nea’ya göre 8 asker, askeri bir kampta oluşturulan ve aralarında çevreyi kontrol altında tutan keskin nişancıların da bulunduğu 80 kişilik polis gücü tarafından korunan özel bir alanda kalıyor. Askerlerden her birinin ayrı odası bulunuyor, mutfak ve salon ise ortak olarak kullanılıyor.

Sadece avukatlarıyla görüşmelerine izin verilen ve psikolojik destek alan askerlere Türkiye’deki aileleri para ve yiyecek gönderebiliyor.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bozdağ Bakanlar Kurulu toplantısından sonra yaptığı, "Bu darbeci askerleri nerede olurlarsa olsunlar, onları toplayıp Türkiye’ye götürmek bizim görevimizdir" açıklamasında bulunmuştu.

Türkiye'nin 8 asker için gönderdiği üç iade talebi Yunan yargısı tarafından reddedilmişti.​