Türkiye ve İran vatandaşı olan Zarrab'ın bir vatandaşlığı daha ortaya çıktı

Türkiye ve İran vatandaşı olan Zarrab'ın bir vatandaşlığı daha ortaya çıktı

ABD'de yargılanan Reza Zarrab, İran ve Türkiye vatandaşlığının yanı sıra Makedonya vatandaşlığının da olduğunu açıkladı.

Eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın tek tutuklu sanık olarak yargılandığı ve Reza Zarrab'ın tanık sandalyesinde oturduğu davada jürili duruşma bugün başladı.

AYAKLARI ZİNCİRLİ OLARAK GETİRİLDİ

8 Kasım'dan bu yana kendisinden haber alınamayan Zarrab, bugün duruşmaya ayaklarında zincir ve cezaevi kıyafetiyle getirildi.

Tanık koltuğuna oturan Zarrab, çok ilginç bilgiler verdi.
İran vatandaşı olan Zarrab, Türkiye'de ticarete başladıktan sonra Bakanlar Kurulu kararı ile Türk vatandaşlığı da almıştı.

MAKEDON VATANDAŞI DA OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Zarrab mahkemede, aynı zamanda Makedonya vatandaşı olduğunu da açıkladı. Böylece Zarrab'ın üç vatandaşlığının olduğu ortaya çıktı. Duruşmada Zarrab'ın rahat tavırları da dikkat çekti.

ZARRAB, MAHKUM KIYAFETİ GİYMEK İSTEMEZSE SİVİL GİYİNECEK

Hakim Berman, Zarrab'ın mahkum kıyafetiyle gelmesinden ötürü endişe duyduğunu söylüyor. Zaten ifade vermenin zor olduğunu, bu kıyafet yerine gömlek ve kravat giyebilmesi için emir imzalayabileceğini söylüyor. Ancak Zarrab'ın bunu isteyip istemediği bilinmiyor. Zarrab'a sivil kıyafet giymek isteyip istemediği sorulacak.