Türkiye yazarı Küçük'ten AKP'ye: 'Gerekli tedbir alınmazsa...'

Türkiye yazarı Küçük'ten AKP'ye: 'Gerekli tedbir alınmazsa...'

Anadolu'nun birçok ilinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a fazla oy çıkarken, AKP’ye daha az oy verildiğini belirten Cem Küçük, “O illerin teşkilatları, belediyeleri ve yerel yöneticileri bu işin sorumlusudur. Gerekli tedbirler alınmazsa 2019 Mart ayındaki yerel seçimler sürprizlerle bitebilir” dedi. Erdoğan ve İnce'nin başarısından söz eden Küçük, "Diğer adayların ağızlarını bile açmaması gerekir" ifadelerini kullandı.

Türkiye Gazetesi yazarı Cem Küçük, milletvekili seçimlerinde AKP’ye çıkan yüzde 42.4’ün düşük bir oy olduğunu belirterek, “Anadolu'nun birçok ilinde insanlar Cumhurbaşkanı Erdoğan'a fazla oy verirken, AK Parti'ye daha az verdiler. Bunda birçok faktör var. O illerin teşkilatları, belediyeleri ve yerel yöneticileri bu işin sorumlusudur. Öz eleştiri yapmak şart. Cumhurbaşkanı Erdoğan da "gereken mesajı aldık" dedi. Gerekli tedbirler alınmazsa 2019 Mart ayındaki yerel seçimler sürprizlerle bitebilir” dedi.

Küçük, ‘Öz eleştiri yapması gereken başkaları da var’ başlıklı yazısında, “Seçimler bitti. Sonuçlar açık. Lafı çevirmeye gerek yok. Dolambaçlı açıklamaları ancak aptallar yapar. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin galibi Cumhurbaşkanımız Erdoğan'dır. İlk turda yüzde 52.6 almak muazzam bir başarıdır. Bu oyu rüyasında göremeyecek olanların söz söyleme hakkı yoktur” dedi.

İNCE BAŞARISI

Muharrem İnce'nin yüzde 30.6'sının, CHP adaylığı nedeniyle başarı olduğunu belirten Küçük, “Diğer adaylar zaten başarısızdır. Ağızlarını bile açmamaları gerekir. Cumhurbaşkanı Erdoğan bile seçim sonrası temkinli konuşurken, diğer adaylar kendilerinin çok başarılı olduğunu söylediler. Hepiniz başarılıysa Erdoğan başarısız. Erdoğan başarılıysa siz başarısızsınız” ifadelerini kullandı.

 ‘GEREKLİ TEDBİR ALINMAZSA…’

Cem Küçük, “Gelelim milletvekili seçimlerine... AK Parti yüzde 42.4 düşük bir oy. Anadolu'nun birçok ilinde insanlar Cumhurbaşkanı Erdoğan'a fazla oy verirken, AK Parti'ye daha az verdiler. Bunda birçok faktör var. O illerin teşkilatları, belediyeleri ve yerel yöneticileri bu işin sorumlusudur. Öz eleştiri yapmak şart. Cumhurbaşkanı Erdoğan da "gereken mesajı aldık" dedi. Gerekli tedbirler alınmazsa 2019 Mart ayındaki yerel seçimler sürprizlerle bitebilir” yorumunda da bulundu.