Türkiye'ye ilk biz duyurduk

Türkiye'ye ilk biz duyurduk

YURT Gazetesi, CHP'de olağanüstü Kurultay için imza verip daha sonra imzasını çeken 31 delegenin ismini Barış Can'ın haberi ile Türkiye'ye ilk duyurdu. YURT'un haberinden 6 dakika sonra Habertürk internet gazetesi Sevilay Yılman'ın imzası ile listeyi verdi.

CHP'de olağanüstü kurultay için imza tartışması devam ediyor. CHP Genel Merkezi 569 imzanın geçerli olduğu, 31 delegenin de imzasını geri çektiğini açıkladı.

Genel Merkezi'nin bu açıklaması parti içerisindeki muhalifleri tatmin etmedi. Muhalifler adına açıklama yapan CHP Bilecik milletvekili Yaşar Tüzün "630 delege kurultay için imza attı. Kurultayın toplanması için genel başkanımızın MYK sonrası açıklama yapacağını ve bizlerin de yol haritasını belirleyeceğimizi belirtmek isterim" dedi.

Genel merkezden, teslim ettikleri iki dosyayı ve 630 irade beyanını tasnifin ardından, kamuoyuyla paylaşmadan önce çağrı heyetinden temsilcileri de çağırmalarını beklediklerini anlatan Tüzün, kaç kişinin imza çektiğini görmek istediklerini söylemişti. İmzasını geri çeken isimlerin listesine ilk YURT Gazetesi ulaşarak Türkiye'ye duyurdu.

YURT Gazetesi'nin imzasını geri çeken 31 delegenin listesini Barış Can'ın haberi Türkiye'ye duyurmasından 6 dakika sonra internet gazetesi Habertürk'ten Sevilay Yılman imzası ile liste verildi. Daha önceki CHP haberini güncelleyen Habertürk; YURT Gazetesi'nin 18:21'de verdiği listeyi haberlerine 18:27'de ekledi.

YURT Gazetesi'nin yayınladığı listeyi ineternet gazetesi Habertürk, 'o liste ilk kez Habertürk'te' diye duyurdu. 

İşte YURT'un haberi:

Bu da inetrnet gazetesi Habertürk'ün haberi:

İşte imzasını geri çeken 31 delegenin isimleri: