Putin'den flaş Rusya-Ermenistan açıklaması

Putin'den flaş Rusya-Ermenistan açıklaması

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya ve Ermenistan arasındaki diyalog ve işbirliğinin son derece yoğun şekilde ilerlediğini belirtti.

Karadeniz kıyısındaki Soçi kentinde Ermenistan Devlet Başkanı Serj Sarkisyan ile bir araya gelen Putin, görüşmenin basına açık bölümünde ikili ilişkilerden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Rusya lideri, "Ülkelerimiz arasındaki siyasi diyalog yoğun bir şekilde destekleniyor, ekonomi, güvenlik ve askeri alanda işbirliği yapılıyor ve uluslararası kuruluşlarla birliklerde aktif olarak işbirliği yapılıyor" dedi.

SARKİSYAN: SON YILLARDA İLİŞKİLER YOĞUNLAŞTI

Sarkisyan da, son yıllarda iki ülke arasındaki ilişkilerin yoğunlaştığına dikkat çekti. Stratejik müttefiklik ilişkilerinin üst düzeyli yoğun diyalogla ve dış politidaki kapsamlı koordinasyonla desteklendiğini kaydeden Sarkisyan, uluslararası ve bölgesel platformlardaki, güvenlik ve askeri alandaki yapıcı işbirliğinin de stratejik müttefikliğe katkı sunduğunun altını çizdi.

'İKİLİ TİCARET HACMİ YÜZDE 23 ARTTI'

Öte yandan Sarkisyan, ikili ticaret hacminde artış kaydedildiğini, 2017'nin ilk yarısında artış oranının yüzde 23 olarak kaydedildiğini belirtti.