Türkiye’nin dört bir yanından Baykal’a geliyorlar

Türkiye’nin dört bir yanından Baykal’a geliyorlar

Üç kritik operasyon geçiren ve halen uyutulan Deniz Baykal, dünyaca ünlü beyin cerrahı Prof. Dr. Uğur Türe tarafından biri sabaha karşı olmak üzere iki kez kontrol edildi. Ülkenin her köşesinden ve farklı görüşlerden ziyaretçiler, Baykal için Ankara’ya geliyor. Dün geceki ziyaretçiler arasında değişik illerden çok sayıda emniyet personeli de vardı.

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın Ankara Üniversitesi İbn-i Sina Hastanesindeki tedavisi sürüyor. Üç kritik operasyon geçiren ve halen bilinci kapalı olarak uyutulan Deniz Baykal’ın durumunun stabil olduğu bildirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın devreye girmesiyle dün gece Ankara’ya getirilen dünyaca ünlü beyin cerrahı Prof. Dr. Uğur Türe, ilk konsültasyonunu sabaha karşı 02.20’de yaptı. Hastanedeki doktorlarla birlikte Baykal’ı ziyaret eden Prof. Dr. Türe, bugün ikinci kez değerlendirmede bulundu.

Ziyaretçi yağıyor

CHP’lilerin nöbet tuttuğu Deniz Baykal’ın durumunu takip etmek üzere bugün Bülent Arınç, Oktay Vural ve Abdüllatif Şener hastaneye gelirken, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ile Osmanlı Ocakları Kurucu Genel Başkanı Kadir Canpolat ve genel merkez yöneticileri de aileye geçmiş olsun ziyaretinde bulundular.

Baykal’ın çok yakın dostu olan ve 24 saat hastanede bekleyen Yurt gazetesi yazarı S. Ersu Hızır, farklı iller ve meslek gruplarından, toplumun tüm kesiminden yoğun bir ziyaretçi akını olduğunu söyledi.

Hızır, Yurt gazetesine, dün gece değişik bölgelerden çok sayıda emniyet personelinin de ziyaretçiler arasında olduğunu belirterek, “Güneydoğu illerinden, Van’dan, Muş’tan, Ağrı’dan gelenler var. Çok farklı illerden çok farklı siyasi partilerden ziyaretçiler geliyor. Yani kucaklayan kesimde bir mozaik var” değerlendirmesinde bulundu.

Deniz Baykal, 3 gün önce Fransa seyahati dönüşü yüksek ateş ve solunum sıkıntısı nedeniyle Ankara Üniversitesi İbn-i Sina Hastanesi’ne kaldırılmıştı. Üç operasyon geçiren Baykal için ilk operasyonda beyin damarındaki pıhtı temizlenmiş, dün de kafa içi basıncının artması üzerine ameliyat edilmiş, akşam saatlerinde ise üçüncü bir operasyon yapılarak yara kenarındaki kan birikintisi temizlenmişti.