'Türkler artık AB'ye üye olmak istemiyorlar, senelerdir kandırılmaktan bıktılar'

'Türkler artık AB'ye üye olmak istemiyorlar, senelerdir kandırılmaktan bıktılar'

Rusya Bilimler Akademisi Öğretim Üyesi Viktor Nadein-Rayevskiy, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘AB’ye ihtiyacımız kalmadı’ sözlerini yorumladı. Rus uzman, bu konunun Ankara’yı da Brüksel’i de yorduğunu belirtti.

Sputnik'e konuşan Rusya Bilimler Akademisi Öğretim Üyesi Viktor Nadein-Rayevskiy, Türkiye'nin AB'ye katılım sürecini şöyle değerlendirdi:

"Türkler artık AB'ye üye olmak istemiyorlar, senelerdir kandırılmaktan bıktılar. Bu artık 50 yıldır devam ediyor. Daha ne kadar sürmeli? (Cumhurbaşkanı Recep Tayyip) Erdoğan 2000'li yılların başında AB'ye üye olunacak şekilde bir program geliştirdi, o zaman AB üyeliğine kuşkuyla bakan çok az kişi vardı, fakat yıllar geçtikçe her şey değişti. Türkiye'yi AB'de görmek istemeyen bir dizi ülkenin olması, anlaşılır bir durum. Bu sadece hükümetlerin değil, seçmenlerin de fikri. Bu konu özellikle doğudan gelen yabancı sayısının artmasına, geldikleri ülkelerin yasalarına değil de kendi yasalarına uyması için insanların üzerinde baskı kurmasına bağlı. Fakat Erdoğan da kendine özgü biri, bazen ‘evet', bazen de ‘hayır' diyor, AB'ye yapabildiği kadar baskı yapıyor."