Türkler birbirine güvenmiyor, mutluluk oranı gün geçtikçe düşüyor

Türkler birbirine güvenmiyor, mutluluk oranı gün geçtikçe düşüyor

Türkiye, BM Dünya Mutluluk Raporu'nda 69. sırada: Türkler birbirine güvenmiyor

Prof. Dr. John Helliwell, "2008'den sonra mutluluk verileriniz düşüyor; son 3 yıldır kendinizi daha kötü hissediyorsunuz" dedi.

Türkiye, Birleşmiş Milletler’in yayımladığı “Dünya Mutluluk Raporu”na göre, 155 ülke arasında 69’uncu sırada.

Dünyaca ünlü ekonomist ve mutluluk araştırmacısı Prof. Dr. John Helliwell, fedakârlık, güven ve karar özgürlüğü konusunda Türkiye'nin skorunun kötü olduğunu ifade ederek, "Bunun nedeni şehir yaşamı olabilir. Çünkü insanların birbirlerine güveni azalıyor, sosyal bağlar zayıflıyor, çoğunluğun içinde kayboluyorsunuz" dedi.

John Helliwell "2005’e baktığınızda mutluluk verileriniz çok düşük. 2008’e kadar iyi bir yükseliş var, bu tarihten sonra öyle önemli bir artış gözlemleyemedik. Hatta son 3 senede mutluluk değerlerinizin düştüğünü söyleyebilirim." diyor ve uyarıyor: 'para mutluluk getirmiyor'

John Helliwell, "Ekonomik büyüme tabii ki ülkelere krizlerle mücadelede daha iyi kapasite sağlar. Fakat iyi sağlık ve eğitim sistemi olan ülkeler için önemli olan fırsat eşitliği. Yani herkes bu iyi sistemlere erişebilmeli. Türkiye gibi ülkelerde hızlı kalkınma sürecinde fırsat eşitsizliği artabiliyor. Pek çok düşük gelirli insan geride kalabiliyor" ifadelerini kullanıyor.