Türkmenistan'da Kadir Gecesi Affı

Türkmenistan'da Kadir Gecesi Affı

Türkmenistan Devlet Başkanı Sayın Gurbanguli Berdimuhamedov başkanlığında Bakanlar Kurulu toplantısı gerçekleştirildi. Ocak-Mayıs aylarının değerlendirildiği toplantının ilk gündemini yaklaşmakta olan Kadir Gecesi af kararı oldu.

Türkmenistan’da 1999 yılından bu yana kadir gecesi affı uygulanıyor. Gurbanguli Berdimuhammedov’un Devlet Başkanı seçildiği 2007 yılından bu yana da, Kadir Gecesi ile birlikte Tarafsızlık Bayramı ve diğer milli ve dini bayramlarda da af kararları alınıyor. Af uygulamasından şimdiye kadar 25 binin üzerinde Türkmen vatandaşının yararlandığı belirtiliyor. Geçtiğimiz yıl Kadir Gecesi dolayısıyla da 1029 mahkum affedilmişti.

Türkmen Lider, ülkedeki devam eden geleneğe göre, suç eylemlerinden tövbe eden ve yeni bir hayata başlamaya hazır olan hükümlü kişiler için Kadir Gecesi af kararının hazırlandığını belirtti. Devlet Başkanı bu kararı imzalayarak, 611 mahkumu serbest bıraktı.

Türkmen Lider, askeri yetkililere en kısa zamanda aftan yararlanan kişilerin ailelerine ulaşmasını sağlamalarını, il ve ilçe valilerinden bu kişilere iş imkanı sağlanması konusunda talimatlarda bulundu.