Hulk'a özenen Türk sporcu dünya ikincisi oldu!

Hulk'a özenen Türk sporcu dünya ikincisi oldu!

Çocuk yaşlarda izlediği "Hulk" isimli çizgi film karakterinden etkilenerek vücut geliştirmeye başlayan Mustafa Yıldız, dünya ikincisi oldu.

Çocuk yaşlarda izlediği "Hulk" isimli çizgi film karakterinden etkilenerek vücut geliştirme sporuna başlayan Mustafa Yıldız, 2017 NAC Dünya Vücut Geliştirme Şampiyonası'nda ikincilik elde etti.

İspanya'nın  Valencia kentinde düzenlenen 2017 NAC Dünya Vücut Geliştirme Şampiyonası'nda kendi kategorisinde ikinci olan Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukken izlediği "Hulk" isimli çizgi film karakterine benzemek için fitness yapmaya başladığını söyledi.

"BANA 'HULK' DİYE HİTAP EDİYORLAR"

İstanbul'da yaşadığını ancak antrenörünün  Tekirdağ'lı olması sebebiyle antrenmanlarını  Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Spor Kompleksinde gerçekleştirdiğini ifade eden Yıldız, "Çocukken çizgi filmini izleyip, hayranı olduğum tek karakterdi 'Hulk'. Hep ona benzemeye, onun gibi iri olmaya çalışırken fitness ile tanıştım. Hocalarım daha sonra vücudumun çok iyi olduğunu yarışmalara katılmamı söylediler. Ben de bunun üzerine yarışmalara katıldım. En son yapılan 2018 Dünya NAC Dünya Vücut Geliştirme Şampiyonası'nda ikinci oldum. İsmim Mustafa ama adımdan daha çok bana 'Hulk' diye hitap ediyorlar. Bu durumdan şikayetçi değilim, aksine çok daha mutlu oluyorum. 'Hulk' diye anılmaktan gerçek çok mutluyum." değerlendirmesinde bulundu.

"HEDEFİM DÜNYA BİRİNCİSİ OLMAK"

Yıldız, girdiği yarışmalarda güzel dereceler elde ettiğine inandığını anlatan Yıldız, şunları söyledi:

"Şimdiye kadar  Türkiye şampiyonluğu,  Avrupa şampiyonluğu ve Dünya NAC şampiyonasında ikinciliğim var. Asıl hedefim dünya şampiyonu olmak. Hocam  Fatih Ceylan ile birlikte çalışmalarımı sürdürüyorum. Bizim diyetlerimiz çok farklı. Daha ağır ve zor geçiyor. Planlamasını hocamla birlikte yapmaktayız. Düzenlediğimiz plana, programa göre hareket ediyorum. Asla aksatmamaya, öğün atlamamaya çalışıyorum. Diğer spor branşlarına göre daha zor ve ağır antrenman ve diyet koşullarımız var. Bunları aksattığınız zaman başarı sizden uzaklaşır."

Türk Bayrağını dalgalandırmanın gurur verici olduğunun altını çizen Yıldız, hedefinin 2018 NAC Dünya Vücut Geliştirme Şampiyonası'nda altın madalya almak olduğunu kaydetti.

"DAHA YOLUN BAŞINDAYIZ"

Antrenör  Fatih Ceylan da Yıldız'ın çok başarılı bir sporcu olduğunu ve çalışmalarına hız kesmeden devam ettiklerinin belirtti.

Yıldız'ın vücudunun kısa sürede çok iyi bir gelişim sağladığını yineleyen Ceylan, şunları kaydetti:

"Mustafa bugüne kadar gördüğüm en hızlı gelişim sağlayan sporculardan biri. Yani bir çok sporcu çalıştırdım, hala da çalıştırmaya devam ediyorum ama bu kadar hızlı tepki veren ve bu kadar kısa sürede gelişim sağlayan kimse görmedim. O yüzden çok iyi sonuçlar aldık. Daha da iyi sonuçlar alacağımızı düşünüyorum. Yaşı şu an 24. Yolun daha başlarındayız. Çok daha iyi yerlerine geleceğine inanıyorum. İlk kez girdiğimiz NAC Dünya Vücut Geliştirme Şampiyonası'nda ikinci olduk. İnşallah bu sene daha üzerine koyup 2018'de dünya birincisi olmayı başaracağız."