TÜYAP Kitap Fuarı’nda Sabahattin Önkibar’a saldırı!

TÜYAP Kitap Fuarı’nda Sabahattin Önkibar’a saldırı!

İstanbul Beylikdüzü TÜYAP Fuar Merkezi'nde düzenlenen 36. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı'nın ilk gününde saldırı şoku yaşandı. Gazeteci Sabahattin Önkibar'a 10 kişilik grup saldırdı. Olayda Kırmızı Kedi yayınevinin çalışanları yaralandı.

Tüyap İstanbul Kitap Fuarı’nda Kırmızı Kedi Yayınevi standında imza etkinliği olan Sabahattin Önkibar’a 10 kişilik grup saldırı gerçekleşti.
Yaklaşık on kişinin gerçekleştirdiği saldırıda Kırmızı Kedi Yayınevi çalışanları yaralandı.Saldırının Meral Akşener kitabı bahane edilerek gerçekleştirildiği öğrenildi. Yapılan saldırıya CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, “Fikirlerini beğenmediğiniz yazarlara saldırarak susturmaya çalışmak, acizlik göstergesidir.” diyerek tepki gösterdi.

“BARBARLIĞI KINIYORUM”

Önkibar’ın kitaplarının yayınlandığı Kırmızı Kedi’nin de daha önce saldırıya uğradığını hatırlatan Yarkadaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kırmızı Kedi Yayınevi’ne saldıranların serbest bırakılması, yeni saldırganları cesaretlendirmiş belli ki… ‘Bize de bir şey olmaz’ düşüncesi Önkibar’a yönelik saldırıyı tetiklemiştir. Gazeteciler tutuklanmakla kalmıyor, bir de fiziki saldırıya maruz kalıyor. Bu barbarlığı kınıyor, saldırıda yaralanan meslektaşım Önkibar ile Kırmızı Kedi Yayınevi çalışanlarına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Ve bir kez daha hatırlatma gereği duyuyorum ki; fikirlerini beğenmediğiniz yazarlara saldırarak susturmaya çalışmak, acizlik göstergesidir.”

HALUK HEPKON’DAN TEPKİ

Yaşanılan saldırının ardından Kırmızı Kedi Yayınevi sahibi Haluk Hepkon sosyal medya hesabından “Sabahattin Önkibar'a saldırı, yayınevine saldıranları göz göre göre serbest bırakanların ayıbıdır. Tekrar söyleyeyim, korkutamazsınız” diyerek tepki gösterdi.