Mediha Olgun: Adalete inanıyorum!

Mediha Olgun: Adalete inanıyorum!

Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından 120 gün sonra tahliye edilen gazeteci Mediha Olgun, Uğur Dündar'ın sunduğu Halk Arenası'na konuk oldu. Mediha Olgun'u karşısında gören Uğur Dündar, gözyaşlarına hakim olamadı.

Dün akşam saat 22:10 sıralarında tahliye edilen Mediha Olgun, Bakırköy Cezaevi’nden çıktıkdan sonra Uğur Dündar'ın sunduğu Halk Arenası’na geldi. 120 günlük tutuklu kaldığı süreyi Halk Arenası’nda anlattı.

Olgun canlı yayında yaptığı açıklamada, “Güzel ülkemin tarihi cezaevleriyle dolu. Ben 3-4 ay kaldım diye sıkıntı yapacak değilim. Sadece güzel ülkemde herşeyin yoluna girmesini normalleşmesini istiyorum. Tahliyeden emin olduktan sonra aklıma Gökmen geldi. Çok kötü hissettim kendimi. Eksik bir mutluluk benim için. Evladını çok özlediğini biliyorum. Umarım en kısa zamanda o da çıkar. Karşılamaya gideriz Silivri’ye. Gökmen hiç merak etme. Çok yakında tahliye olacağına inanıyorum” dedi.

“İNANCIMI KORUYORUM”

Olgun, Uğur Dündar’ın “Cezaevinde olduğun günlerde sana umudu ne verdi?” sorusuna şöyle yanıt verdi:

“CHP’li vekiller ziyaret ettiler, ama onlardan da önce oğlumdu, tabii gazete de arkamda durdu. Ben her şeyin düzeleceğine dair inancımı koruyorum, adalete inanıyorum, Gökmen için de adalet bekliyorum.

“EN ÇOK OĞLUMU VE DENİZİ ÖZLEDİM”

En çok oğluyla vakit geçirmeyi ve denizi özlediğini belirten Olgun, “Cezaevi zor geçmedi benim için zeytin çekirdeklerinden tesbih yapmayı öğrendim. Bir sürü şey öğrendim kitap yazdım. İçerideyken genelde şöyle hissettim. Ben gazeteciyim bir nedenle buradayım diye düşündüm” dedi.

“İYİ Kİ VARSINIZ”

Cezaevinde kaldığı 4 ay içerisinde yargı sistemine, hakim ve savcılara toz kondurmadığını ifade eden Olgun, “İşlerini yapıyorlar ama sadece biraz daha hızlı olsun diye düşündüm. Gökmen için de en doğru kararın verileceğine eminim. Hayatta insan en çok lazım olan şey umut ışığı, iyi ki varsınız” diye konuştu.

“ADALETE İNANIYORUM”

Olgun açıklamasının sonunda, “Gazeteciye her şeyden önce vicdan lazım. Ben adalete inanıyorum, Gökmen de gelecek bekliyorum” dedi.