Uğur Dündar'ı korkutan ne?

Uğur Dündar'ı korkutan ne?

OdaTV yazarı Atile Sertel, moderatörlükten vazgeçen gazeteci Uğur Dündar'a yönelik "Korktu" iddialarına yanıt verdi.

OdaTV yazarı Atile Sertel, Uğur Dündar'ın moderatörlükten çekilmesine yönelik "Korktu" iddialarına yanıt vererek, korkusuz bir gazeteci olduğunu, korkularının yalnızca kötülük yapmak olacağını ifade eden bir yazı kaleme aldı. 

Sertel'in yazısının ilgili bölümü şöyle: 

Yıldırım’ın “Moderatör Uğur Dündar olsun” talebine yılların deneyimli ismi teşekkür etti ve kendisine duyulan güvenden dolayı memnuniyetini iletti. Sonrasında Türkiye bu haberlerle çalkalandı. Ve ardından sosyal medya üzerinden Uğur Dündar’a yönelik linç girişimi ve manipülasyon başladı.

Toplumdaki kutuplaşmayı da gören ve programın yöneticiliğini kabul etmeyen Dündar için “Vazgeçti yayıncılığı” başladı. Kimileri “Baskı gördü”, kimileri “Korktu” yaygarasına başladılar ki onların Uğur Dündar’ı hiç tanımadığı ve anlayamadığı ortaya çıktı.

Birincisi; Uğur Dündar korku nedir bilmez. Daha doğrusu her insanın içinde var olan korku hissini yerle bir edecek cesarete sahip bir kişiliktir. Tanıdığım ve bildiğim kadarıyla “korktu” diyenler için Uğur Dündar’ın korkularını sıralayayım.

-    Uğur Dündar, iftira atmaktan, insanları karalamaktan, insanları haksız yere üzmekten, hak yemekten çok korkar. Ama iftiracılardan, kötü insanlardan, hak yemeye kalkışanlardan hiç korkmaz.

-    Uğur Dündar, kul hakkı yemekten, insanların özel yaşamına girmekten, insanların özel yaşamlarına karışmaktan çok korkar. Ama kul hakkı yiyenlerden, insanların özel yaşamını takip edenlerden, telefon dinleyenlerden, kötü insanlardan hiç korkmaz.

-    Uğur Dündar, habercilik yaparken hakikatten ayrılmaktan, yalancılıktan çok korkar. Ama yalancılardan, iftiracılardan, trollerden hiç korkmaz.

-    Uğur Dündar, insan kalbi kırmaktan çok korkar. Ama üstüne yürüyenlerden zerrece korkmaz.

Tarih bunun sayısız örnekleriyle doludur. Fazlaca uzatmaya gerek yok.

Uğur Dündar korktu diyenler için bir kez daha tekrarlayayım; hak, hukuk, adalet çizgisinden ayrılmayan Uğur Dündar’ın korkuları tamamen insanidir.

Bilenler, bilmeyenlere anlatsın.



-İLGİLİ İÇERİK-