Ukrayna'da Erdoğan’a ekmekli karşılama

Ukrayna'da Erdoğan’a ekmekli karşılama

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Ukrayna'ya ulaşan Erdoğan, Ukrayna Yüksek Düzeyli Stratejik Konseyi’nin altıncı toplantısı nedeniyle Ukrayna’ya resmi bir ziyaret gerçekleştiriyor. Erdoğan’ı taşıyan özel uçak TSİ 13.40 sıralarında başkent Kiev’de bulunan Boryspil Havalimanı’na indi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ı Kiev’deki havaalanında, Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Olena Zerkan, Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Sybiha, Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Protokol Genel Müdürü Olga Çubrikova, Kiev Belediye Başkan Yardımcısı, Türkiye'nin Kiev Büyükelçisi Yönet Can Tezel ve Eşi Ave Brigader Tezel ile AGİT Gözlem Grubu Başkanı Büyükelçi Ertuğrul Apakan ile Büyükelçilik görevlileri karşıladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Ukrayna'daki temasları sırasında Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Gıda Tarım Ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Orman ve Suişleri Bakanı Veysel Eroğlu ve Ulaştırma Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan eşlik edecek.

Erdoğan temasları kapsamında Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko ile ikili görüşme gerçekleştirecek. Erdoğan ve Poroşenko daha sonra ortak basın toplantısı düzenleyecek. Erdoğan temasları kapsamında Ukrayna Parlamentosunu ziyaret edecek ve Parlamento Başkanı Andriy Volodymyrovych'i ziyaret edecek. Ukrayna Başbakanı Vladimir Groysman'ı da ziyaret edecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Kırım Tatar Toplumu temsilcilerini kabul edecek. Erdoğan, Ukrayna'daki temaslarını tamamlayarak temaslarda bulunmak üzere Sırbistan'a geçecek.

Erdoğan, Ukrayna’ya gitmeden önce yapmayı planladığı basın toplantısını iptal etmişti.
Öte yandan DHA’nın haberine göre Erdoğan’ın yarın Sırbistan’a yapacağı resmi ziyaret sırasında 3 Bin Sırp polisinin ve 50 özel korumanın görev yapacağı belirtildi. Sırp basınında yer alan haberlerde, Erdoğan’ın Sırbistan Cumhurbaşkanı Vuciç ile ikili ve heyetlerarası görüşmelerde bulunacağı belirtildi. Ziyarette çok sayıda Türk Bakanın ve  185 işadamının da Cumhurbaşkanı Erdoğan’a eşlik edeceği haberde, ziyaret kapsamında ayrıca Türkiye – Sırbistan İş Forumunun gerçekleştirileceği ifade edildi. Söz konusu ziyaret kapsamında çeşitli alanlarda anlaşmaların imzalanmasının öngörüldüğü belirtildi. 10-11 Ekim tarihleri arasında SIrbistan’da kalacak olan Erdoğan’ın, programı çerçevesi kapsamında Yeni Pazar-Sancak’ı da ziyaret edeceği yer alıyor.