'Ülkede adaleti sağlamlaştırmalıyız'

'Ülkede adaleti sağlamlaştırmalıyız'

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul 1. Bölge Milletvekili aday adayı olduğunu açıklayan Selçuk Sarıyar, ülkenin en önemli sorununun güven olduğunu belirterek, “Tek çare ülkede adaleti sağlamlaştırmaktır” dedi.

CHP İstanbul 1. Bölge’den Milletvekili Aday Adayı olan Selçuk Sarıyar, YURT’a özel açıklamalarda bulundu. CHP’nin
gençlik kollarında birçok görevde bulunduğunu söyleyen Sarıyar, Maltepe Üniversitesi Özel Hukuk Yüksek Lisans eğitimi aldığını belirtti. Siyasetin hem teorisinde, hem de pratiğinde yer aldığını ifade eden Sarıyar “2014 yılında Tuzla’da
Belediye Başkan aday adaylığım oldu. Bu sürecin partimizdeki genç arkadaşların aktif rol almalarında motive edici ve cesaretlendirici bir süreç olduğunu düşünüyorum. Sonrasında birçok genç arkadaşımız meclis üyeliği gibi görevlere aday oldular ve başardılar” dedi.

ULUSLARARASI PROJELERE İMZA ATTIM

Avrupa’da ve Amerika’da birçok gençlik ve kültürel değişim projelerinde de yer aldığını dile getiren Sarıyar, yine yurtiçinde birçok yerel yönetim ve STK’nın uluslararası projelerine imza attığını vurguladı. “Siyasetin dışında eğitim-danışmanlık alanında hizmet veren bir firmam var. Sivil toplum, yerel yönetimler ve özel sektörle sürekli irtibatta olmamızı sağlayan bir sektörde hizmet vermekteyiz” dedi.

DEMOKRASİYİ YENİDEN İNŞA EDECEĞİZ

Sarıyar, “Ülkemizde üreten, toplumsal konuları kendisine dert edinen, birlikte yaşamayı savunan, demokrasiyi, insan haklarını, huzuru kendisine öncelik edinen genç bürokrat, akademisyen, sivil toplumcu arkadaşlarımızla, önce 2019 hareketini oluşturduk” dedi. Gençleri karar alma süreçlerine daha etkin bir şekilde katabileceğinin altını çizen Sarıyar, ülkede demokrasinin yeniden inşa edilebileceğine ve huzurun gelebileceğine inandığını vurguladı.

ASGARİ ORTAK PAYDAYI BÜYÜTMEYE ÇALIŞIYORUM 

Yurtdışında da birçok siyasi çalışmanın ve projenin içerisinde yer aldığını belirten Sarıyar “Partimizde aktif görevim olmasa da gönüllü olarak muhafazakâr, milliyetçi, solcu, merkezde olan ve hatta apolitik olan insanları bir araya getirerek asgari ortak paydamızı büyütmek için mücadele veriyorum. İyi bir ağa sahip olan bir kişi olarak partimize ve parlamentoya katkıda bulunabileceğime inandığım için adayım” dedi.

DAR BİR KISKACIN İÇİNDEYİZ

Ülkenin bir kıskaçta olduğunu kaydeden Sarıyar 2012 yılında ABD’de bir toplantıda komşularla sıfır sorun politikasıyla yola çıkıldığını, ancak şimdi ‘merhaba’ diyebilecek bir komşunun dahi kalmadığını belirtti. CHP’li Sarıyar, “Özellikle dış politikada nasıl git-geller yaşadığımızı görüyorsunuz. Bunun tek sebebi çok dar bir kıskacın içerisinde olmamızdan kaynaklanıyor. Dış politika ve ekonomi denklemi birbirini etkileyen süreçler. Dış politikanın başarısız olması ekonomiyi çok olumsuz etkilediği gibi ekonominin gittikçe kötüye gitmesi dış politikadaki uygulamaları da daha
başarısız hale getiriyor” dedi.

GELECEĞİMİZİ GERİ ALACAĞIZ

Sarıyar, Anadolu insanının ferasetine inandığını ifade ederek, doğru  şeyleri söyleyen, doğru insanları bularak birlikte yaşamaya, demokrasiye inanmaya, adaleti savunmaya ikna edeceklerini söyledi. Anadolu insanının sahip olduklarını fark etmelerini sağlayacaklarını belirten Sarıyar, başaracaklarını ve geleceklerini geri alacaklarını kaydetti. Ülkenin en önemli sorununun güven olduğunun altını çizen Sarıyar, “Mahkemeye, eğitime, sağlık sistemine, siyasete, ticarete güven çok azaldı. Bunun tek çaresi de ülkede adaleti sağlamlaştırmaktır. Bugün ülkemizde adaleti tesis edersek dış politikada, eğitimde, sağlıkta, ticarette güveni inşa edebiliriz” diye konuştu.