'Ülkede ne kadar Sevgi Evi varsa araştırılsın'

'Ülkede ne kadar Sevgi Evi varsa araştırılsın'

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, Tokat’ın Turhal ilçesinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı Sevgi Evleri’nde kalan çocuklara uygulanan işkencenin Meclis gündemine taşınmasını istedi.

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, Tokat’ın Turhal ilçesinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı Sevgi Evleri’nde kalan çocuklara uygulanan işkencenin Meclis gündemine taşınmasını istedi. Konuyla ilgili Meclis araştırma önergesi veren Taşcıer, “Çocukların yaşadıklarını okuyunca kanım dondu. Onların çığlıklarını duymayan bir Meclis olamaz” dedi.

Tokat’ın Turhal ilçesindeki Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı Sevgi Evleri’nde, yaşları 4 ila 12 arasında değişen 26 çocuğa işkencede bulunulduğu ortaya çıktı. Çocukların, bu evlerdeki görevliler tarafından sistematik fiziksel ve psikolojik şiddete maruz kaldığı, ağır psikiyatrik ilaçları içmek zorunda bırakıldıkları haberleri Gamze Taşcıer açıklamalarda bulundu.

"ÜLKEDE NE KADAR SEVİGİ EVİ VARSA ARAŞTIRILSIN'

Taşcıer, olayı basın aracılığı ile öğrendiğini ifade ederek şunları söyledi “Haberi okuyunca kanım dondu. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler bünyesinde bir çocuk yuvasında yaşanan bu olaya seyirci kalamayız. Meclis konuyla ilgili derhal bir araştırma komisyonu kurmalı. Ülkede ne kadar Sevgi Evi varsa araştırılmalı. Kimsesiz ve bakıma muhtaç çocuklarımıza sahip çıkan Devletimiz buralarda çalıştırılmak üzere istihdam edilen kişilere kendi himayesindeki çocukları emanet ederken azami dikkat göstermeli. Çocuklara resmen sistematik bir biçimde şiddet uygulanmış ve bunlar delillerle ortaya koyulmuş. Bu olay karşısında Meclis derhal harekete geçmeli” dedi.

'KİM BİLİR BAŞKA SEVGİ EVLERİNDE NELER YAŞANIYOR'

Çocukların “Yardım edin” çığlıklarının ses kaydı olduğunu vurgulayan Taşcıer, “Çocukların çığlıkları kulaklarımda çınlıyor resmen. Bu vicdansızlık karşısında kimsenin sessiz kalacağına inanmıyorum. Bakın çocuklara ağır psikiyatrik ilaçların yüksek dozda kullandırıldığı belirtiliyor. Çocuklardan birine, yetişkinlerde şizofreni ataklarında kullanılan bir ilacın günde 4 doz verildiği kaydediliyor. Bunlar çocukların yaşadığı işkencenin farklı boyutları. Kim bilir başka sevgi evlerinde neler yaşanıyor? Bu yüzden Meclis derhal konuya müdahil olmalıdır. Davanın ilk duruşması önceki görüldü. Tokat Milletvekilimiz Kadim Durmaz da davanın yakından takipçisi. Ben şahsen bir Milletvekili olarak bu konuda somut bir adım atılmadan içim rahat etmeyecek”