Ülkü Ocakları'ndan eski Bakana tehdit

Ülkü Ocakları'ndan eski Bakana tehdit

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin tek başına seçime girip, barajı geçmesi durumunda Tandoğan Meydanı'nda "anıracağını" söyleyen Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Okuyan'a Ülkü Ocakları'ndan 'tehdit' geldi. Okuyan, 'yaşı genç' yanıtını verdi.    

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Okuyan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin tek başına seçime girip, barajı geçmesi durumunda Tandoğan Meydanı’nda anıracağını söyledi. Ülkü Ocakları Başkanı Olcay Kılavuz’dan, “Sırıtından sopa eksik olmaz” tehdidi geldi.

Yaşar Okuyan bir süre önce Ulusal Kanal’da yaptığı açıklamada, MHP’nin oylarının yüzde 3.8 ila yüzde 6 arasında olduğunu belirterek barajı aşamayacağını iddia etti ve, “Devlet Bahçeli tek başına seçime girsin, barajı geçsin, Tandoğan meydana gidip anırmayan Yaşar Okuyan şerefsizdir. Hadi anırtın lan beni, hadi, yiyorsa paçanız” şeklinde konuştu.

Bunun üzerine Ülkü Ocakları Başkanı Olcay Kılavuz dün yazılı bir açıklama yaparak, “Konuşması ile anırması arasında hiçbir fark bulunmayan, bunun farkında değilmiş gibi anırmak için sebep arayan…” diye tarif ettiği Okuyan’a “Belanı Bozkurtlar’dan bulma”, “Sırtından sopa eksik olmaz” gibi sözlerle tehdit etti.

‘YAŞI ÇOK GENÇ’

Bu açıklama üzerine sosyal medyadan bir mesaj paylaşan Okuyan, bu sözlerin ölümle tehdit edildiği anlamına geleceğini belirterek suç duyurusunda bulunacağını ifade etti. Okuyan Aydınlık gazetesine yaptığı açıklamada da, “O yazıyı yazan kişinin yaşı çok genç. Ben Alparslan Türkeş’le mücadele verirken kendisi daha doğmamıştı” dedi.