Ülkücü eski Bakan, Hayrettin Karaman'a sert çıktı;  bu dünyada işi iş de, ya ahirette...

Ülkücü eski Bakan, Hayrettin Karaman'a sert çıktı;  bu dünyada işi iş de, ya ahirette...

Eski Devlet Bakanı ve MHP Kars milltevekili Gürcan Dağdaş, AKP'nin fetvacısı olarak bilinen, Yeni Şafak yazarı ilahiyatçı yazar Hayrettin Karaman'a çok sert sözlerle yüklendi.

AKP’nin “fetvacısı” olarak bilinen, “Yolsuzluk hırsızlık değildir”, “Evet farzdır”, “Referandumdan sonra ‘Hayır’cılara da yaşam hakkı tanınacak” ifadeleriyle tepki çeken Yeni Şafak yazarı Hayrettin Karaman’ın dünkü köşesinde sigara içen başörtülü kadınlarla ilgili sözlerine her kesimden tepki yağdı.

Hayrettin Karaman dünkü yazısında "Ben başını örten ama göstere göstere sigara içen bir bayan gördüğümde şöyle bir intibaa kapılıyorum: Sanki farklı olanlara şunu diyor: ‘Siz benim başımı örttüğüme bakmayın, benden ümidinizi kesmeyin, sizinle paylaşacağım daha çok şeyim var." ifadelerini kullandı, sosyal medyadan başta olmak üzere birçok yazar da köşesinden tepki gösterdi.

En sert tepkilerden biri de Eski Devlet Bakanı ve MHP Kars milltevekili Gürcan Dağdaş'tan geldi. Dağdaş sosyal medya hesabından Hayrettin Karaman'a çok sert sözlerle yüklendi. Dağdaş "Hayrettin Karaman her ağzını açtığında,meşhur Karakuşi kadısı kıssası aklıma geliyor,her devrin bir Karakuşi kıssası oluyormuş demek ki! Hayrettin Karaman'ın bu dünyada işi işte, ya ahirete? Haramı helal ilan ediyor,cennete cehenneme bilet satıyor,niyet okuyor,giybet yapıyor.." ifadelerini kullandı.

“‘CEMAAT İYİDİR’ DEDİNİZ, KÖTÜ ÇIKTI, ŞİMDİ SİGARAYI KÖTÜLÜYORSUNUZ”

AKP Milletvekili Selçuk Özdağ'ın kurucusu olduğu “En Politik” sitesinde yazan Kerime Yıldız, Hayrettin Karaman’ın dünkü yazısına tepki gösterdi. “Mühim bir mesele daha var Hocam. Bizler, bugün Müslümanların başına belâ olan FETÖ tehlikesini göremeyen, daha vahimi bir zamanlar onlar hakkında olumlu fetvâlar veren ilâhiyatçıların fetvâlarına güvenmiyoruz.” diye yazan Kerime Yıldız, . “‘Cemaat iyidir’ dediniz, kötü çıktı. Şimdi sigarayı kötülüyorsunuz. Bilemedim Hocam. Kafam çok karışık. Ya sigara iyi bir şeyse?" ifadelerini kullandı.

Kerime Yıldız’ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

“Ben, Hayrettin Karaman’dan başka bir fetvâ isteyeceğim.

Kıymetli Hocam,

Bir zamanlar, makyaj yapan kadınlar hakkında aynen sizin gibi düşünen dindar erkeklerin eşleri ve kızları, şimdi bol bol makyaj yapıyorlar. Hattâ estetik ameliyat oluyorlar.

Hocam, Allahaşkına bir fetvâ da bu konuda verin! Başını örten ama göstere göstere makyaj yapan, estetik ameliyat olan bir bayan ne demek istiyor, anlatın!

Lütfen hocam, ilim haysiyeti adına bunu yapın. Makyaj yapan başörtülülerin de sağlığını ve nâmusunu kurtarın! Zâten emeklisiniz, birşey olmaz Hocam! “Ama bizim oğlanlar...” derseniz o başka tabiî...

Hocam, keşki başörtülü kızlar fakülte kapılarından içeri alınmadığında da bu kadar dertlenseydiniz. Hiçbir ilâhiyatçının adam gibi isyânını hatırlamıyorum. Sizler kariyer yaparken başörtülü kızlar ağlıyordu. Hoşgörün be hocam! Belki o ara can sıkıntısından başlayanlar vardır.

Mühim bir mesele daha var Hocam. Bizler, bugün Müslümanların başına belâ olan FETÖ tehlikesini göremeyen, daha vahimi bir zamanlar onlar hakkında olumlu fetvâlar veren ilâhiyatçıların fetvâlarına güvenmiyoruz. “Cemaat iyidir” dediniz, kötü çıktı. Şimdi sigarayı kötülüyorsunuz. Bilemedim Hocam. Kafam çok karışık. Ya sigara iyi bir şeyse?

Hocam çok şey istedim biliyorum ama bir de başörtülülerin sigarasından hafifflik mesajı alan dindar erkekler, öteki mahalle kadınlarının sigarasını yakarak mesaj veriyorlar? Neyi paylaşmak istiyorlar? Bunu da açıklarsanız sevinirim.”

“ŞU FETÖ, MANKURTLARINA ‘KARILARINIZIN BAŞINI AÇIN’ DEDİĞİNDE NEDEN AĞZINI AÇAMADIN?”

Yeni Akit yazarı Mehtap Yılmaz da Hayrettin Karaman’a sert çıktı. Hayrettin Karaman’ın FETÖ’nün Abant toplantılarına sık sık katıldığına dikkat çeken Mehtap Yılmaz, “Şu Feto, mankurtlarına ‘karılarınızın başını açın’ dediğinde neden ağzını açamadın?” ifadelerini kullandı.

Mehtap Yılmaz’ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

“Bu sadece zararlı bir alışkanlık iken bunu “iffetsizlik” ve karşı cinse sübliminal “davet” ve “hazırım” mesajı olarak görmek düpedüz haddi aşmaktır. Sigara içen hanımlara atılmış bir iftiradır! 

Diyelim ki bir kadın sigara içiyor ve bunun önüne geçemiyor! 

Eeee?

Bu kadını edepsizlikle mi suçlamak gerekir? 

Madem bu kadar hassassın…

Şu Feto, mankurtlarına “karılarınızın başını açın” dediğinde neden ağzını açamadın?

Daracık pantolonla, zangoç kılığıyla kamufle olan Fettuşi erkekleri niye diline dolamadın?

Kadınlarla arasına mesafe koyamayan sakallı erkekleri mesela…

Yahu ha şu yaşa gelmiş, saçı sakalı ağarmış biri olarak, yakışıyor mu bu memleketteki sigara içen başörtülü hanımları “iffetsiz” sinyaller göndermekle itham etmek?”